Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Απόφαση διευρυμένου Δ.Σ.για κινητοποιήσεις σχετικά με τον Ο.Α.Ε.Ε.

Με επικοινωνιακά τεχνάσματα  απάντησε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ι. Βρούτσης στην καθολική διεκδίκηση των ανασφάλιστων εμπόρων, επαγγελματιών  Βιοτεχνών στο δίκαιο αίτημα  για  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους.

Η απόφαση του Υπουργού για ασφαλιστική κάλυψη όσων οφείλουν το 2011,2012,2013 αλλά με όριο,  ο μέσος όρος του οικογενειακού εισοδήματος να μην υπερβαίνει τις 12.000€, περιορίζει στο ελάχιστο τους δικαιούχους.

Πόσοι  ωφελούνται από τους 440.000 ανασφάλιστους; Ένα μικρό ποσοστό .

Η συντριπτική πλειοψηφία παραμένουν ανασφάλιστοι γιατί εύκολα το 12.000€ καλύπτεται αν εργάζεται άλλο άτομο της οικογένειας ή και από την φορολογική δήλωση του εμπόρου , επαγγελματία Βιοτέχνη.  

Αν ο Υπουργός σκέφτεται να αντιμετωπίσει σοβαρά την κατάσταση και όχι με φωτοβολίδες και  μάλιστα μικρής διάρκειας οφείλει να πάρει γενναία μέτρα και να αποδώσει σε όλους το κοινωνικό αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού δεν αναφέρουν ούτε λέξη για τα απειλητικά σημειώματα, τα κατασχετήρια που έχουν φθάσει σε χιλιάδες απελπισμένους ανασφάλιστους. Προφανώς την «μπάλα» θα την πετάξουν στο Υπουργείο Οικονομικών. Από Υπουργείο σε Υπουργείο να μοιράζουν «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς…….. Φτάνει η κοροϊδία στους εξαθλιωμένους από την ανέρμαστη πολιτική τους. 

Σε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε&ΕΣΠ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/6/14 αποφασίστηκε  :

1.    Συντονισμός των Τριτοβάθμιων οργανώσεων ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Αυτοκινητιστές  προβάλλουμε το ασφαλιστικό σαν κεντρικό ζήτημα με συγκεκριμένη ημερομηνία κορύφωσης του ζητήματος όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι, Επαγγελματικές Οργανώσεις, οργανώνουν ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες τον δικό τους αγώνα.

Προτεινόμενη ημερομηνία Πανελλαδικής κινητοποίησης 2/7/2014 ή 9/7/2014.

2.    Συγκέντρωση όλων των Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων του καθε Νομού (ΤΕΕ, Ιατρικό Σύλλογο, Φαρμακευτικό  κ.ά) για συντονισμό των ενεργειών.

3.    Επαναδραστηριοποίηση της ομάδας Αλληλεγγύης  που έχουμε δημιουργήσει ώστε να απαντήσουμε ομαδικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάσχεσης.

4.    Ομαδικές  Αγωγές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους βάσει της απόφασης  αριθ. 66/2014 Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών.

5.    Κάλεσμα στην Περιφέρεια, τον Δήμο, τα πολιτικά κόμματα, τους Βουλευτές  για ενεργή συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας.

Συνοψίζουμε τα αιτήματά μας

-         Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους που έπληξε η κρίση ( 2009-2014).

-         Πάγωμα οφειλών, ρυθμίσεις σε πολλές δόσεις.

-         Αποδοχή από την Διοίκηση του ΟΑΕΕ  της τεκμηριωμένης πρότασης του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ) για την βιωσιμότητα των ταμείων.

-         Κατάργηση του Νόμου της προσωποκράτησης. 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search