Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Κυριακάτικη Αργία

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών,  ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Βαγενάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιος Ρώρος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας κα Γιώτα Παναγοπούλου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών τόνισε ότι η συσπείρωση των φορέων είναι απαραίτητη στον κοινό αγώνα για τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας και τη διάσωση της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας. Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πιστός στις διεκδικήσεις του, υπήρξε πρωταγωνιστής στους αγώνες για τη βιωσιμότητα και πρόοδο του κλάδου. Το 2005 με τον Ν.3377 περί εγκατάστασης των πολυκαταστημάτων και την απελευθέρωση του ωραρίου,  για πρώτη φορά έκλεισε η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στα πλαίσια κινητοποιήσεων, αλλά και στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2013 με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι παρόντες φορείς συμφώνησαν και δηλώνουν τη συνέχιση του αγώνα για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας. Ο εμπορικός κόσμος μένει σταθερός στη θέση  για λειτουργία των καταστημάτων τις 3 θεσμοθετημένες Κυριακές ετησίως (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και συνταγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας για τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου. Η εφαρμογή της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ούτε στη μείωση τιμών για τους καταναλωτές. Η Κυριακή είναι μέρα αναντικατάστατη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού και κοινωνικού θεσμού.

  1. Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας για πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.
  2. Άμεσα θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό της χώρας και στα πολιτικά κόμματα σχετική επιστολή προκειμένου να έχουμε την ξεκάθαρη θέση τους για το θέμα και χαρακτηρίζουμε εντελώς άστοχες τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου.  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΛΥΠΑΣΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
  3. Δίπλα μας στον αγώνα θα είναι και η Εκκλησία που έχει δημόσια εκφράσει τη θέση της.
  4. Καλούμε τις Ενώσεις των Καταναλωτών σε συμπαράσταση.
  5. Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους εμπόρους, τους καταναλωτές και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, την Κυριακή 7 Μαΐου να μην καταναλώσουν ούτε 1 ευρώ σε εμπορικές επιχειρήσεις που τυχόν είναι ανοικτές.

Την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα  11.00

Συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ  στη διασταύρωση Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος

προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην μας

και ερήμην των θεσμών της δικαιοσύνης της χώρας μας.

Χωρίς τη δική μας παρουσία, η αγορά θα είναι νεκρή, όπως άλλωστε  συμβαίνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα. Να μη γίνουμε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «οι γλάστρες» των πολυκαταστημάτων.

Εκ του Συλλόγου

*Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη Συνέντευξη Τύπου 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search