Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 7-5-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποτελέσματα απεργιακών κινητοποιήσεων 7-5-2017

 για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τη δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 7ης/5/2017 για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας, με ποσοστό επιτυχίας που άγγιξε το 99%.

Η συμβολή των συναδέλφων υπήρξε ουσιαστική, από την τοποθέτηση της σχετικής αφίσας στις προθήκες των καταστημάτων, μέχρι την παρουσία τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματισθεί την Κυριακή το πρωί στο κέντρο της πόλης. Αποδείχθηκε ακόμα μία φορά η ενότητα του εμπορικού κόσμου, ο παλμός και η έντονη αντίδραση των συναδέλφων ενάντια σε μία πολιτική των δανειστών που προσβλέπει στη συρρίκνωση και στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης και  κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας, στην καταπάτηση της προσωπικότητας του ατόμου, μετατρέποντάς το σε μηχανή που δουλεύει ασταμάτητα, χωρίς ενδιαφέροντα, χωρίς οικογένεια, χωρίς αρχές.

Χαιρετίζουμε επίσης εκείνους τους φορείς της πόλης μας που πραγματικά στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά μας. Ευχαριστούμε τον  Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο όπου δι’ άμβωνος ενίσχυσε με το διάγγελμά του τον αγώνα μας για την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Πέρα από τους συναδέλφους εμπόρους, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας και τους εμποροϋπαλλήλους που συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις και τους χιλιάδες καταναλωτές που σεβάστηκαν τον αγώνα μας και έμπρακτά δεν ξόδεψαν ούτε 1 ευρώ για αγορές τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η επιτυχία της χθεσινής διαμαρτυρίας όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο δεν οφείλεται μόνο στη μαζική συμμετοχή αλλά έχει βαθύτερη σημασία. Είναι η έναρξη μιας δυναμικής περιόδου δράσης με κοινούς στόχους και οράματα. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τη βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης και των συμφερόντων του κλάδου εν γένει, αλλά για  τη διασφάλιση της προσωπικότητας του ατόμου, της προσωπικής μας ζωής και του ελεύθερου χρόνου της Κυριακής που είναι δικαίωμά μας να αφιερώσουμε όπως επιθυμούμε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εκ του Συλλόγου

*Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τις κινητοποιήσεις 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search