Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

22-3-2011: Ανησυχία αργυροχρυσοχόων για τις κλοπές

    Ο Σύνδεσμός Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Καταστημάτων Ωρολογοποιών Αχαΐας, με επιστολή του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών  (ΠΟΒΑΚΩ), την οποία κοινοποιεί και στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας,

εκφράζει την ανησυχία του για τα αλλεπάλληλα κρούσματα διακεκριμένων κλοπών που συμβαίνουν στην Πάτρα και το Αίγιο και παράλληλα δίνει και την περιγραφή των τεσσάρων «υπόπτων» ατόμων, που με τη μέθοδο της απασχόλησης, έχουν… ρημάξει καταστήματα στην περιοχή. 
    Στην επιστολή τους, εκφράζουν τη λύπη τους για την στάση της Αστυνομίας, στην οποία… χρεώνουν «σχετική αδράνεια».
Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής: «Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διακεκριμένων κλοπών, που συνέβησαν σε διάφορες πόλεις της χώρας και τελευταία στην περιοχή μας, σε συγκεκριμένα καταστήματα του κλάδου μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά λύπη μας, για τη σχετική αδράνεια που επέδειξε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. (Πάτρας και Αιγίου), στη σύλληψη της συγκεκριμένης σπείρας. Επικαλούμενοι έλλειψη προσωπικού, θεωρούμε ότι δεν αντιμετώπισε με τον ενδεδειγμένο τρόπο τη δράση των συγκεκριμένων ατόμων, που έδρασαν ανενόχλητα στα καταστήματα της περιοχής μας και παρά το ότι παραδόθηκε στους αρμοδίους, σχετικό οπτικό υλικό, στο οποίο είχαν καταγραφεί τα πρόσωπα της συγκεκριμένης ομάδας.
    Αν η αδυναμία των αρμοδίων αρχών συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί επικίνδυνα στο μέλλον. Αν σήμερα ο κάθε κακοποιός, δρα ανεξέλεγκτα σε βάρος της περιουσίας υγιών επαγγελματιών, στο άμεσο μέλλον θα κινδυνεύει άμεσα και η σωματική μας ακεραιότητα. Θεωρούμε –καταλήγουν οι αργυροχρυσοχόοι- ότι επιβάλλεται άμεσα η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για την καλύτερη διαχείριση παρόμοιων περιστατικών στην κατεύθυνση της ασφάλειας περιουσιών και προσώπων».

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search