Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Επιστολή σε Αντιδήμαρχο κ. Λέγκα για λεωφορεία δημοτικού πάρκιν

Κύριε Αντιδήμαρχε,    

  Το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, όπως γνωρίζουμε, είχε διακόψει την εξυπηρέτηση των πολιτών από και προς τα τρία Δημοτικά πάρκινγκ. Μετά παρέμβαση δική σας ξεκίνησε η επανεργοποίηση  των λεωφορειακών γραμμών με αντίτιμο που αντιστοιχεί στο κανονικό εισιτήριο 1,10€ η διαδρομή.

Το μειωμένο εισιτήριο που ίσχυε  αποτελούσε κίνητρο για όσους χρησιμοποιούσαν τα πάρκινγκ να μην οδηγούν τα αυτοκίνητά τους στην  πόλη με ότι αυτό συνεπάγεται για το επιβαρυμένο κυκλοφοριακό .

Το κίνητρο αυτό με την αύξηση τον υπερδιπλασιασμό δηλ.  του αντιτίμου εκλείπει  και όταν σήμερα η στάθμευση στο πάρκινγκ  είναι 4,50 έως 5,00€ αντιλαμβάνεσθε ότι η διαφορά είναι μικρή και επομένως δεν υπάρχει κίνητρο.

Παράλληλα τις συγκεκριμένες γραμμές  έκαναν χρήση οι καταναλωτές των γύρω από τα πάρκίνγκ περιοχών προκειμένου να έλθουν στην πόλη για διάφορες εργασίες τους, με τον υπερδιπλασιασμό  του αντίτιμου αποτρέπονται.

Επομένως η επαναλειτουργία των γραμμών, δηλ. το αυτονόητο, το μόνο που ωφέλησε είναι το αστικό ΚΤΕΛ που αν στην πορεία διαπιστώσει ότι δεν είναι κερδοφόρες θα τις διακόψει .

Αυτή την περίοδο θα έπρεπε να ληφθούν υπ΄όψιν οι ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες  που διαβιούν οι πολίτες.   

Η Δημοτική αρχή:

 1ον : Θα μπορούσε να εξασκήσει προς το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας όλη την επιρροή και πίεση προκειμένου να μην αυξηθεί (υπερδιπλάσιο) το εισιτήριο για αποστάσεις (πάρκινγκ Καλεντζώτη  - Τερψιθέας) προς κέντρο  ολίγων χιλιομέτρων . Το ίδιο εισιτήριο ισχύει για να μεταφερθεί ο επιβάτης από το πάρκινγκ π.χ. Καλεντζιώτη στο κέντρο 1,10€ με την μεταφορά από τα Ζαρουχλέικα στο κέντρο δηλ. το ίδιο για οκταπλάσια διαδρομή…………… 

2ον : Μετά ένα χρόνο στον Δήμο θα περιμέναμε να καταθέσετε σε διαβούλευση με τους φορείς ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό   για τις αστικές συγκοινωνίες έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζονται τα προβλήματα  με ημίμετρα  και αποσπασματικά.   Για την «λύση» αυτής της σύνδεσης με τα  πάρκινγκ που δεν είναι λύση, εκφράζουμε την αντίθεσή  μας.

Εν αναμονή πρωτοβουλιών σας.           

                                                     Μετά τιμής

                      Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

                 Γεώργιος Ρώρος                                                  Νικόλαος Στριφτούλιας

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search