Η ίδρυση Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αποτελούσε σοβαρότατο αίτημα της Πάτρας από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια (δεκαετία του΄ 50) καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι ένα πνευματικό ίδρυμα ήταν απαραίτητο για την πνευματική και οικονομική ανάπτυξη του τρίτου σημαντικότερου μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη αστικού κέντρου της χώρας.
Οι ίδιοι λόγοι οδήγησαν κοινωνία και φορείς να διεκδικούν τόσο την επέκταση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πατρών και με άλλες σχολές όπως Φιλοσοφική (δεκαετία του ΄80).
Σήμερα ωστόσο, σ΄αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα και την περιοχή μας, «κέντρα» που λειτουργούν στη λήψη αποφάσεων στην Αθήνα «αποφασίζουν»……..στο «πόδι» χωρίς σχεδιασμό και επιχειρήματα την «μετακίνηση» Πανεπιστημιακών σχολών από την Πάτρα για «νοτιότερα»…..στην πόλη καταγωγής του Πρωθυπουργού. Μετά την επιχείρηση αλλαγής των συνόρων μεταξύ Μεσσηνίας - Αρκαδίας ώστε ο Επικούρειος Απόλλων να «μεταναστεύσει» ακολουθεί η σειρά της Πάτρας με την μεταφορά σχολών.
Τα κέντρα αυτά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, ο Ε.&Ε.Σ.Π. τόσο στην αρχική φάση ίδρυσης του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και στις επόμενες της διαρκούς επέκτασής του, ήταν επικεφαλής στους αγώνες των φορέων της πόλης μας.
Σήμερα και πάλι ο Ε.&.Ε.Σ.Π. καλεί σε συστράτευση όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας, όχι μόνο στη διατήρηση του αριθμού των σχολών του ΑΕΙ αλλά και στη διεύρυνση της συνεργασίας με τους Πανεπιστημιακούς παράγοντες προς αμοιβαίο όφελος.
Η συνεργασία αυτή είναι και το ισχυρότερο ανάχωμα στην προσπάθεια για την αποτυχία των σχεδίων όσων αποφασίζουν για τις τύχες της πόλης χωρίς εμάς.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού να σταθούν στο ύψος των πολιτικών γεγονότων.
Καλούμε τον Δήμαρχο κο Ιωάννη Δημαρά , τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου , τους φορείς , τις οργανώσεις σε Παμπατραϊκό ξεσηκωμό , η πόλη τελεί υπό διωγμό .
ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ