Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Δελτίο Τύπου - Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω ματαίωσης του Καρναβαλιού

Πάτρα,  27/2/2020

                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω ματαίωσης του Καρναβαλιού

 

Η ματαίωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό έπεσε σαν βόμβα στην πόλη μας που αυτή την περίοδο ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Ελλάδας.

Οπωσδήποτε δεν χωρούν αντιρρήσεις όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και η Πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού. Μέτρα προστασίας και ελέγχων που θα έπρεπε να είχαν παρθεί πριν εκδηλωθούν τα πρώτα κρούσματα στην χώρα. Στο λιμάνι της Πάτρας βασική πύλη εισόδου στην χώρα από την Ιταλία μέχρι σήμερα δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο υγειονομικού ελέγχου.

Παράλληλα όμως η πόλη της Πάτρας δέχεται ένα βαρύ και δυσβάσταχτο οικονομικό πλήγμα που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υποτονικό κλίμα που κινείται η αγορά και τις επιπτώσεις που έχει αφήσει η μακροχρόνια οικονομική κρίση. Εκτός των επιχειρήσεων συνολικά η κοινωνία της πόλης μας δέχεται οικονομικό πλήγμα καθώς χιλιάδες Πατρινοί έχουν κάνει τις προαγορές και προετοιμασίες τους για την κορύφωση του Καρναβαλιού.

Γι’ αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει και να πάρει μέτρα για την υποστήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της πόλης μας.

Ζητάμε τουλάχιστον για ένα δίμηνο :

 

  • Αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία)
  • Αναστολή πληρωμών χρεών και ρυθμίσεων προς Τράπεζες

                                                                                            Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search