Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση του ΕΕΣΠ για την Πρωτομαγιά 2020

Πάτρα,  30/4/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά  είναι ημέρα απεργίας, μνήμης, τιμής και αγώνα για τους εργαζόμενους.  Είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανεργία.

Σήμερα η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση η οποία μετατρέπεται και σε οικονομική. Στην χώρα μας η κρίση αυτή μας βρίσκει με «υποκείμενο νόσημα» λόγω της  δεκαετούς κρίσης με μνημόνια που επέφερε βαρύ πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο εισόδημα των πολιτών, στα εργασιακά δικαιώματα και εκτόξευσε την ανεργία. Είναι αναγκαίο άμεσα, τώρα,  να παρθούν από την κυβέρνηση γενναία μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της Ελληνικής Οικονομίας. Τα ημίμετρα επικοινωνιακού χαρακτήρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι ανεπαρκέστατα και κλείνουν πονηρά το μάτι σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Η μη ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων θα επιφέρει ανυπολόγιστα τραγικές επιπτώσεις για την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία μας συνολικά.

Ο εμπορικός κόσμος και οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε σε έναν διαρκή αγώνα, διεκδικώντας ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για την κοινωνία μας. Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου θα συμμετέχει τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής στις συμβολικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Παρασκευή 1η Μάη στην Πλατεία Όλγας.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search