Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Προτάσεις του ΕΕΣΠ για το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας του ΟΑΕΔ

Αρ.  Πρωτοκόλλου 4079                                                            Πάτρα,  6/5/2020

Προτάσεις του ΕΕΣΠ για τα πρόγραμμα επιδότησης προσλήψεων του ΟΑΕΔ

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης προσλήψεων του ΟΑΕΔ για να είναι αποτελεσματικό στην στήριξη της απασχόλησης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να λάβει υπ’ όψη του την ζοφερή εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και τις επιχειρήσεις λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Για να υπάρξει ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων και να αποτραπεί ένα νέο κύμα έξαρσης της ανεργίας θα πρέπει οι πληρωμές στους εργαζόμενους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να γίνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ χωρίς την μεσολάβηση της επιχείρησης. Για την μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι αδύνατον να ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις κάθε μήνα και να περιμένουν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την αντίστοιχη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε:

α) Να πληρώνονται οι εισφορές στα Ταμεία απ’ ευθείας από τον ΟΑΕΔ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

β) Να πληρώνεται το αναλογούν ποσοστό του μισθού των εργαζομένων απ’ ευθείας από τον ΟΑΕΔ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

γ) Η επιχείρηση να συμπληρώνει τον μισθό του εργαζόμενου.

Σήμερα, επιχειρήσεις που έχουν προσλάβει προσωπικό δεν έχουν πάρει τα επιδόματα από τον περασμένο Ιούλιο! Επί μήνες αναγκάζονται να πληρώνουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές σε μια περίοδο που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες να κρατηθούν όρθιες. Πολλές επιχειρήσεις την ώρα που πρέπει να εισπράξουν τα επιδόματα δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ενώ μπορεί να έχουν και κατασχεμένους  τραπεζικούς λογαριασμούς.

Είναι πλέον απαραίτητο υπό τις σημερινές πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες για να προσληφθεί κόσμος και να καταπολεμηθεί η ανεργία να μην φορτωθούν οι επιχειρήσεις την υποχρέωση των προπληρωμών μισθών, και να μην εξαιρεθούν χιλιάδες επιχειρήσεις από τη δυνατότητα προσλήψεων επειδή δεν έχουν ενημερότητες.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος

Ζαφειρόπουλος Κων/νος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Μακρής Ευθύμιος

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search