Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Ανοικτή επιστολή για το 2ο Lockdown

Αγαπητέ συνάδελφε,

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο καθολικό Lockdown από το Σάββατο 7/11/20 και μέχρι το τέλος μήνα. Ένα μέτρο που έγινε αναγκαίο λόγω των ετεροχρονισμένων αντιφατικών μέτρων που έλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ η έξαρση του δευτέρου κύματος της πανδημίας ήταν βέβαιη από την επιστημονική κοινότητα. Δυστυχώς επαναπαύθηκε για μια ακόμη φορά, παρά το σοβαρό θέμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε σαν κοινωνία, στην επικοινωνιακή ασυλία που της πρόσφεραν τα Media με το να επικαλείται την «ατομική» ευθύνη των πολιτών αδιαφορώντας για την λήψη των απαραίτητων μέτρων ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ., αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς και μαζικών test στο σύνολο του πληθυσμού.

Το βαρύ τίμημα της αποτυχίας αυτής καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το εμπόριο, η εστίαση και οι εργαζόμενοι.

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι τα μεγάλα λόγια για ανάταξη της μεσαίας τάξης, ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ήταν κούφιες μικροπολιτικές και προεκλογικές υποσχέσεις.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι στο Οργουελικό μέλλον που σχεδιάζουν δεν έχουμε θέση!

Γνωρίζουμε ότι ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια μέσω των μνημονιακών πολιτικών υφιστάμεθα μια ανελέητη επίθεση εξόντωσης. Παρά όμως τις τραγικές μας απώλειες έχουμε δείξει αξιοθαύμαστη αντοχή κι αυτό δεν μας το συγχωρούν. Εν μέσω πανδημίας βρίσκουν ευκαιρία για να πάρουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα εξόντωσης όπως η απασφάλιση της ωρολογιακής βόμβας των δανείων ΤΕΜΠΜΕ το γκρέμισμα του νόμου της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τον νέο πτωχευτικού νόμο.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας και της κρίσης που την συνοδεύει ο Σύλλογος μας σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του ανέδειξε με αίσθημα ευθύνης τα προβλήματα των συναδέλφων, διεκδίκησε τεκμηριωμένα μέτρα για την ουσιαστική στήριξη όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων. Διεκδίκησε δυναμικά και ενημέρωσε την τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμο, Περιφέρεια), τοπικούς Βουλευτές και Κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματά μας ώστε να υπάρξει επόμενη ημέρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Αποκάλυψε το επικοινωνιακό παιχνίδι καταδεικνύοντας ότι η απλή μεταφορά και συσσώρευση υποχρεώσεων καθώς και οι επιστρεπτέες βοήθειες (δάνεια) δεν αποτελούν λύση αλλά επιπλέον πρόβλημα.

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Στον αγώνα για την επιβίωση της επιχείρησης σου δεν είσαι μόνος. Έχεις δίπλα σου τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία μας. Με συναδελφικότητα, μαχητικότητα και ενότητα θα δώσουμε ακόμη μια μάχη για να βγούμε  από αυτήν την κρίση υγιείς με την επιχείρησή μας και τους ανθρώπους της όρθιους και δυνατούς. Κανένας μόνος. Όλοι μαζί μπορούμε.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search