Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Ανακοίνωση Σχετικά με το θέμα Μποναμάδες 2016

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα της δικαστικής απόφασης για την μεταπώληση αδειών για μποναμάδες το 2016 διευκρινίζουμε τα ακόλουθα.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πάντα είχε καθαρές και ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις για τα ζητήματα διαχείρισης των λαϊκών και υπαίθρων αγορών. Άξονάς τους η νομιμότητα, η διαφάνεια και ο υγιής ανταγωνισμός.

Με τους βιοπαλαιστές μικροπωλητές συναδέλφους που κατέχουν νόμιμες άδειες είμαστε αλληλέγγυοι και συνεργαζόμαστε υπέρ της νομιμότητας, των καθαρών κανόνων και κατά επιτήδειων και παράνομων κυκλωμάτων που παρεισφρήουν και υπερεκμεταλεύονται συνανθρώπους μας.

Η υπόθεση της μεταπώλησης αδειών μποναμάδων που είχαν δοθεί σε πολύτεκνους έφτασε στις δικαστικές αίθουσες από την εισαγγελική αρχή κατόπιν δημοσιευμάτων και όχι από τον Σύλλογό μας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα στρεφόμασταν εναντίον υπαλλήλων που απλά εκτελούν εντολές. Η ευθύνη ήταν πολιτική για τον τρόπο διάθεσης των αδειών. Η Δημοτική αρχή όμως αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες της επιδίδεται σε ανούσιες μικροπολιτικές. Άλλωστε η ίδια μετά τον θόρυβο που ακολούθησε και την γενική κατακραυγή από την επόμενη χρονιά δεν έδωσε άδειες σε πολύτεκνους, αναγνώρισε το ατόπημα που είχε υποπέσει. Εξάλλου στις συναντήσεις του Συλλόγου με τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους αυτής και της προηγούμενης Δημοτικής αρχής υπήρχε για το θέμα σύγκλιση απόψεων και κοινή παραδοχή για τα κυκλώματα του εκμεταλλεύονται τον χώρο και την ανάγκη αντιμετώπισής τους.

Η εφαρμογή νέου νόμου από το 2017, η διαφάνεια και η διαβούλευση του Δήμου με τους συναρμόδιους φορείς και ο σωστός έλεγχος είναι ο δρόμος τήρησης της νομιμότητας και της αποφυγής φαινομένων αισχροκέρδειας και υπερεκμετάλευσης στις ανοικτές αγορές.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search