Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Άμεση απαίτηση: Τρένο στην Πάτρα και υπογειοποίηση στον αστικό ιστό Όχι άλλα λάθη και αστοχίες

Η αρνητική εξέλιξη της μη χρηματοδότησης της υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Ρίου – Αγ. Διονυσίου έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ της σιδηροδρομικής απομόνωσης της πόλης μας. Μιας πόλης που είχε σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα από το 1887. Είναι άμεση ανάγκη οι υπεύθυνοι φορείς να διερευνήσουν τα λάθη και τις αστοχίες που οδήγησαν στη μη χρηματοδότηση του έργου και να επανυποβάλλουν μία βελτιωμένη και πλήρως αιτιολογημένη πρόταση ούτως ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότησή του.

Η πόλη εμπαίζεται και κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να πάψει να είναι διχοτομημένη. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα δεν είναι δυνατόν  να είναι κοντόφθαλμα και μυωπικά. Δεν γίνονται με σημερινά «μπαλώματα» που θα αποτελέσουν τα αυριανά προβλήματα.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας από οικονομική και κοινωνική άποψη για την πόλη και την περιοχή. Σύσσωμη η πόλη απαιτεί την άμεση σιδηροδρομική σύνδεση  με υπογειοποίηση της διέλευσης από τον αστικό ιστό. Αντιτασσόμαστε στις πολιτικές υποβάθμισης και υπονόμευσης των αναπτυξιακών έργων και προοπτικών για την πόλη μας και την περιοχή μας.

         Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search