Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΒΑΖΟ

v10 v10
v10 v10
v10 v10
v10 v10
v10 v10

Η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη συνεχίζοντας τη δεκαετή πορεία της στη προβολή της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής, διοργάνωσε μια νέα έκθεση, αυτή τη φορά στη Πάτρα. Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών διοργάνωσαν μια Ομαδική Έκθεση Κεραμικής με θέμα το Εικαστικό βάζο, με αφορμή την επερχόμενη Πρωτομαγιά, η οποία σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης και διαχρονικά είναι συνδεδεμένη με τα λουλούδια.

35 πατρινοί κεραμίστες εκθέτουν σε 30 εμπορικά καταστήματα του κέντρου, συμμετέχοντας με ένα καλλιτεχνικό βάζο με λουλούδια, τα οποία θα εκτίθενται στις βιτρίνες των μαγαζιών από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.

Η επιλογή της οργάνωσης στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων δεν ήταν τυχαία. Είναι μια προσπάθεια της Ομάδας, η κεραμική τέχνη να "φύγει" από τους κλασσικούς εκθεσιακούς χώρους και να μπει στη καθημερινότητα των πολιτών, στο κέντρο της πόλης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Απριλίου με μια βόλτα στα καταστήματα που φιλοξένησαν τα βάζα και τα οποία η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη ευχαριστεί θερμά για την θετική τους ανταπόκριση σε αυτή τη κίνηση. Το παρών έδωσαν σε αυτό τον εικαστικό περίπατο εκτός από τους οργανωτές και τους εκθέτες, οι Ανδρέας Ντακόλιας μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητήριου Αχαΐας, Γεώργιος Βαγενάς Πρόεδρος, Ευθύμιος Μακρής Γενικός Γραμματέας, Ανδρέας Στελλάτος Α΄ Αντιπρόεδρος, Ερμιόνη Διονυσάτου Αναπληρωτής Ταμίας από τον  Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών.

Οι συμμετέχοντες Πατρινοί κεραμίστες είναι οι: Βασίλειος Αναστασόπουλος, Στεφανία Ανδριοπούλου, Ρένα Δικαιάκου, Μαίρη Ελευθεριώτη, Βιργινία Ζάκκα, Σπύρος Ζαππής, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Νάνσυ Καλογεροπούλου, Ελένη Καράμπελα, Αντωνία Κατριμπούζα, Χαρούλα Κοροπούλη, Νίκη Κούγια, Μαρία Κυριακοπούλου, Άννα Κωνσταντινίδη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Alice Langlais, Ζωή Λυκουργιώτη, Ματίνα Μανίκη, Νίκη Μανωλοπούλου, Δώρα Μόρφη, Νία Μπουρίτσα, Ουρανία Νικολοπούλου, Άλκηστις Παναγιωτοπούλου, Γωγώ Παπαβασιλείου, Ζωζώ Παπαθεοδώρου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Θάνος Παυλόπουλος, Κωνσταντίνα Σούρα, Ευαγγελία Σταματίου, Κανέλλα Στασινοπούλου, Γιώργος Σταυρόπουλος, Ξένια Τσαλπατούρου, Γκέλυ Χαρίτου, Γιάννης Χριστοδούλου, Ηλίας Χριστόπουλος.

 

 

omada

Η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2011 και αποτελείται από κεραμίστες που ζουν στην Πάτρα, με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης και αποτελείται από τους: Βασίλειο Αναστασόπουλο, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλη Παπαϊωάννου, Ηλία Χριστόπουλο.

Στα δέκα χρόνια πορείας της, έχει διοργανώσει  έξι ομαδικές εκθέσεις κεραμικής με κεραμίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Φωκίδος, Μεσσηνίας, Ηλείας και το Δήμο Πατρέων, ένα Συμπόσιο Κεραμικής, τρία σεμινάρια κεραμικής με κεραμίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλες δράσεις και συνεργασίες με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search