Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Προτάσεις του ΕΕΣΠ για το πρόγραμμα επιδότησης προσλήψεων του ΟΑΕΔ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/7/21 συνάντηση του Συλλόγου με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Πάτρας κ. Τοκατλίδη. Από τον σύλλογο συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Ζαφειρόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Μακρής και η αν. ταμίας κα Διονυσάτου. Στην συνάντηση κατατέθηκαν οι προτάσεις του συλλόγου για την ουσιαστικότερη βοήθεια των επιχειρήσεων από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Προτάσεις του ΕΕΣΠ για το πρόγραμμα επιδότησης προσλήψεων του ΟΑΕΔ

Τα προγράμματα επιδότησης προσλήψεων του ΟΑΕΔ για να είναι αποτελεσματικό στην στήριξη της απασχόλησης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τους την ζοφερή εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και τις επιχειρήσεις λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Για να υπάρξει ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων και να αποτραπεί ένα νέο κύμα έξαρσης της ανεργίας θα πρέπει οι πληρωμές στους εργαζόμενους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να γίνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ χωρίς την μεσολάβηση της επιχείρησης. Για την μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι αδύνατον να ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις κάθε μήνα και να περιμένουν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την αντίστοιχη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε:

α) Να πληρώνονται οι εισφορές στα Ταμεία απ’ ευθείας από τον ΟΑΕΔ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

β) Να πληρώνεται το αναλογούν ποσοστό του μισθού των εργαζομένων απ’ ευθείας από τον ΟΑΕΔ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

γ) Η επιχείρηση να συμπληρώνει τον μισθό του εργαζόμενου.

Σήμερα, επιχειρήσεις που έχουν προσλάβει προσωπικό δεν έχουν πάρει τα επιδόματα από τον Σεπτέμβριο του 2020! Επί μήνες αναγκάζονται να πληρώνουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές σε μια περίοδο που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες να κρατηθούν όρθιες. Πολλές επιχειρήσεις την ώρα που πρέπει να εισπράξουν τα επιδόματα δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ενώ μπορεί να έχουν και κατασχεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Είναι πλέον απαραίτητο υπό τις σημερινές πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες για να προσληφθεί κόσμος και να καταπολεμηθεί η ανεργία να μην φορτωθούν οι επιχειρήσεις την υποχρέωση των προπληρωμών μισθών, και να μην εξαιρεθούν χιλιάδες επιχειρήσεις από τη δυνατότητα προσλήψεων επειδή δεν έχουν ενημερότητες.

εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search