Έμφραγμα στην αγορά από την προχειρότητα του Ημιμαραθώνιου

Καταστροφική για την μητροπολιτική αγορά της Πάτρας ήταν η Κυριακή των Βαΐων που παραδοσιακά τα καταστήματα είναι ανοικτά και προσδοκούν σε αυξημένη κίνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα καθώς και επισκέψεις από καταναλωτές όμορων Δήμων. Αιτία το κυκλοφοριακό κομφούζιο και αλαλούμ ανοργανωσιάς που επικράτησε κατά την διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου. Το σύνολο του κέντρου της πόλης παρέμεινε κλειστό από το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών άγνωστο γιατί δεν κλήθηκε από τους διοργανωτές στη διαβούλευση και ενημέρωση για την διοργάνωση .

Η ενημέρωσή μας ήταν  ότι η όχληση θα ήταν μικρή μόνον σε μικρό τμήμα της Κορίνθου και της Ερμού και σταδιακά μέχρι τις 11:30 πμ οπότε η αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Στην πραγματικότητα όμως ζήσαμε το απόλυτο χἀος και την ουσιαστική ακύρωση της λειτουργίας της αγοράς.

Είμαστε υπέρ αθλητικών διοργανώσεων  που προάγουν τον μαζικό αθλητισμό και προβάλουν την πόλη. Οι φορείς όμως της πόλης οφείλουν να λειτουργούν με γνώμονα το συνολικό όφελός της και χωρίς ερασιτεχνισμούς και προχειρότητες που αποβαίνουν σε βάρος της πολύπαθης αγοράς της. Εξάλλου στην πόλη υπάρχει η τεχνογνωσία και εμπειρία από αντίστοιχες διοργανώσεις στο παρελθόν.