Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Συνάντηση με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κατσανιώτη

Με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κατσανιώτη Ανδρέα συναντήθηκε το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π.Στην συνάντηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο μετά 6 χρόνια εφαρμογής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σκληρών μέτρων των μνημονίων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τις τρέχουσες εξελίξεις, δημοψήφισμα, τράπεζες.

Εκφράστηκε η άποψη του Ε.Ε.Σ.Π. ότι με νέο μνημόνιο και νέα μέτρα στην πλάτη των μικρομεσαίων, δεν είναι δυνατή η φυγή από την κρίση και επέδωσε στον κ. Κατσανιώτη Ανδρέα το ψήφισμα «10 ΟΧΙ και 1 ΝΑΙ» υπογεγραμμένο από τους Συλλόγους ως παρακάτω: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 10 ΟΧΙ ΚΑΙ 1 ΝΑΙΜε αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητας και ηρεμίας αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος τις νέες συνθήκες,  απόφαση Δημοψηφίσματος από την ελληνική Βουλή, κλειστές τράπεζες.Στα 6 χρόνια της εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις το εμπόριο πλήρωσε βαρύ τίμημα με 250.000 λουκέτα, άνεργους και 150.000 επιχειρήσεις στο «κόκκινο».Τα νέα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές:·        Αύξηση Φ.Π.Α. σε εστίαση και ξενοδοχεία·        Αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων από 26% σε 28%·        Προκαταβολή όλου του φόρου για το επόμενο έτος·        Εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ, απελευθέρωση ωραρίου, πλήρη απελευθέρωση αγοράς( εκπτώσεις, προσφορές), κατάργηση της Αργίας της Κυριακής( 52 Κυριακές ανοικτά) κ.α.Παράλληλα με την μείωση μισθών και συντάξεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς όμως την αναπροσαρμογή του χρέους και όρους ανάπτυξης,  προοπτική φυγής απ’ την δίνη της κρίσης δεν υπάρχει. Επιπλέον, στερούν το δικαίωνα της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει ισοδύναμα μέτρα: όπως φορολογική ελάφρυνση μικρομεσαίων, κατάργηση των ενδοομιλικών συναλλαγών, τριγωνικών πωλήσεων κ.α.Οι μάσκες «πέφτουν» οι δανειστές θέλουν τα βάρη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στο «αίμα» τους και όχι στους εκλεκτούς τους πολυεθνικές, πολυκαταστήματα κ.α…….Τα βάρη σε εμάς για να μας κλείσουν……ΑντιστεκόμαστεΛέμε ΟΧΙ στην:1.    Αύξηση της φορολογίας2.    Προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους3.    Εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ4.    Κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας5.    Απελευθέρωση της αγοράς6.    Αύξηση Φ.Π.Α. σε ξενοδοχεία- εστίαση- αναψυχή7.    Διατήρηση πλειστηριασμών – κατασχέσεων8.    Φορολόγηση της μικρής περιουσίας9.    Μείωση μισθών – συντάξεων10.                       Απαγόρευση φορολόγησης των πολυεθνικώνΛέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη:·       Της Δημοκρατίας, Αλληλεγγύης και της ΣυνοχήςΛέμε ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών που θα μας οδηγήσει σε νέο υφεσιακό κύκλο.Καλούμε τους καταναλωτές να διαβούμε μαζί το δύσκολο μονοπάτι προτιμώντας τα τοπικά καταστήματα Αλληλέγγυοι.Δεν φοβόμαστε, νικάμε τον φόβο μας. 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΔΥΜΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search