Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕΣΠ-ΟΕΣΠΝΔ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ 20.6.15

Με τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη συναντήθηκε το Σάββατο 20/06/2015 το προεδρείο του Ε&ΕΣΠ της ΟΕΣΠΝΔΕ.

Το Προεδρείο μετέφερε την αγωνία του εμπορικού κόσμου σε σχέση με τον ασφαλιστικό φορέα ΟΑΕΕ. Επεσήμαναν ως θετικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και τα οποία πρόσφατα ανέλυσε ο Διοικητής του ΟΑΕΕ σε συγκέντρωση στον Ε&ΕΣΠ( 100 δόσεις, κατάργηση ΚΕΑΕΟ τέλος πλειστηριασμών, Αφαίρεση από τα πινάκια δικαστικών υποθέσεων για ασφαλιστικές εισφορές, αύξηση  ποσού οφειλής για συνταξιοδότηση κ.α.).

Επειδή όμως η κατάσταση στο εμπόριο είναι τραγική εξ’ αιτίας των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων χρειάζονται πιο έντονες παρεμβάσεις στον ασφαλιστικό φορέα.

Έθεσαν:

·         τα θέματα των ακριβών ασφαλιστικών εισφορών(ΟΑΕΕ) και ζήτησαν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους δίνοντας κίνητρα για προσλήψεις και επομένως, μείωση της ανεργίας.

·         το θέμα των γυναικών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και ζήτησαν μέτρα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ασθένειας αλλά και αμέσως μετά όπως η πολιτεία σωστά έχει πάρει για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

·         το θέμα των ιδρυμάτων ζητώντας ευέλικτες διαδικασίες και πάταξη γραφειοκρατίας ως προς την υλοποίηση των σκοπών των διαθετών ώστε να φθάνουμε άμεσα στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η δημιουργία δομών και υποστήριξης για τους πάσχοντες αλλά και τις οικογένειές τους. Έγινε ειδική αναφορά για το Σταθακοπούλειο και την υλοποίηση της διαθήκης. Η πόλη μας έχει  αρκετούς διαθέτες λόγω της ακμής που γνώρισε.

Ανέφεραν ότι οι οποιεσδήποτε προσλήψεις γίνουν στον οργανισμό να γίνουν με διαφανείς διαδικασίες ΑΣΕΠ δίνοντας ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες σε ΟΛΟΥΣ κάτι για το οποίο ο υπουργός ανέφερε ότι είναι στις προθέσεις του ίδιου και της κυβέρνησης.

Τέλος, το Προεδρείο επέδωσε έγγραφο με τις θέσεις του. Το Προεδρείο του Ε&ΕΣΠ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ρώρο και Ειδ. Γραμματέα κ. Ιωάννη Μπαλάρη, από την ΟΕΣΠΝΔΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Παυλίδης.

 Μετά τιμής 

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

    

Γεώργιος Ρώρος                                                                                              Γεώργιος Βαγενάς

 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search