Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/1/16

Ο ΕΕΣΠ δημοσίευσε τις θέσεις του διευρυμένου  Δ.Σ  21/1/16  για το ασφαλιστικό. Με τις θέσεις του έδωσε το στίγμα του απέναντι στο προσχέδιο, ενημέρωσε για την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις και παράλληλα οριοθέτησε το πλαίσιο των κινητοποιήσεών του ασκώντας κριτική αφενός προς τους μη συμμετέχοντες συλλόγους το προηγούμενο διάστημα αλλά και κράτησε αποστάσεις από το «κίνημα» της γραβάτας της  Louis Vuitton και Channel.


    Συγκεκριμένο έντυπο μέσο προσπάθησε να ερμηνεύσει κατά το δοκούν την ανακοίνωση, κόπτοντας και ράβοντας, στοχοποίησε τον Πρόεδρο και τις πολιτικές του πεποιθήσεις για την εξυπηρέτηση  συγκεκριμένων δοκιμασμένων πολιτικών.  
   Στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο: 

1) Η ομόφωνη θέση του ΕΕΣΠ για την συμμετοχή  στις κινητοποιήσεις την 4/2/16 είχε προηγηθεί νωρίτερα θετικά με τις τοποθετήσεις στο ανώτερο όργανο ΕΣΕΕ την 18/1/15 των κ.κ  Ρώρου-Παυλίδη.     
2) Ασκήσαμε κριτική σε Συλλόγους που το προηγούμενο διάστημα «ξορκίζαν και αναθεμάτιζαν τις κινητοποιήσεις» προφανώς εννοούμε ομοειδείς επαγγελματικούς κ εμπορικούς συλλόγους και όχι τους επιστημονικούς  γιατί με αρκετούς έχουμε βρεθεί σε κοινές συσκέψεις  στον Εμπορικό Σύλλογο. Υπενθυμίζουμε την κοινή σύσκεψη 31 φορέων, την εκδήλωση με τον διοικητή του ΟΑΕΕ σήμερα υφυπουργό Κο. Πετρόπουλο 17/6/2015 όπου στο πάνελ είχαμε και τους επιστημονικούς φορείς.
3) Κριτική κ’ απόσταση από το κίνημα της γραβάτας 
Ποιοι είναι το κίνημα της Louis Vuitton; Αυτοί που:
- Δεν αντέδρασαν 6 χρόνια σκληρών μέτρων και μνημονίων.
-Τήρησαν “σιγή ισχύος”  στο κούρεμα των ομολόγων, των ταμείων 13 δις χάθηκαν (PSI του 2012) 
-Αποδοκίμαζαν ,λιθοβολούσαν, ειρωνεύονταν τις κινητοποιήσεις.
-Στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν  να πληρώσουν τα γνωστά υποζύγια, μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι,  θέλουν να διατηρήσουν το ταξικό πρόσημο της ασφάλισης, δηλαδή να πληρώσουν οι φτωχοί για τους πλουσιότερους.
-Με ένα λόγο είναι αυτοί που δεν συναντηθήκαμε σε καμία κινητοποίηση.


Ο ΕΕΣΠ εργάζεται μεθοδικά για την κοινή πορεία διεκδίκησης των αιτημάτων μας σύνθημα μας «Κοινωνία της Αλληλεγγύης, Κοινωνία της Συνοχής»

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search