Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΕΣΠ ΤΗ 2η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Π άτρα, 7/2/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέσεις και προτάσεις ΕΕΣΠ

στη 2η ημέρα του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για τη Δυτική Ελλάδα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 6ης/2/2018 του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, στις συνεδρίες  Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ενέργεια, Υποδομές, Περιβάλλον και Δημόσια Περιουσία, με ομιλητές την Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, κατέθεσε τα εξής:

  • Πάγωμα των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και συγκεκριμένα: i) κεφαλαιοποίηση του οφειλόμενου ποσού και τμηματική αποπληρωμή αυτού όταν η επιχείρηση σταθεί οικονομικά ικανή να το καταβάλει, ii) μετατροπή του οφειλόμενου ποσού σε ασφαλιστικό χρόνο και εκκαθάριση στο τέλος του ασφαλιστικού βίου iii) παρακράτηση του οφειλόμενου ποσού από τη σύνταξη του ασφαλισμένου. Τέλος, Ρύθμιση έως 50.000 ευρώ όσων έχουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με παρακράτηση από τη σύνταξη.
  • Προαιρετική αύξηση των εισφορών, βελτιωμένη ποσοτικά σύνταξη, αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν καταβάλει το maximumτων ασφαλιστικών εισφορών.
  • Επίλυση των προβλημάτων εξαιτίας των οποίων καθυστερεί η καταβολή της σύνταξης, ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται 2-3 τμήματα.
  • Αδήλωτη εργασία και υπέρβαση ωραρίου: τα μέτρα να μην λαμβάνονται οριζόντια αλλά να εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Π.χ. απρόοπτα μεγάλη επισκεψιμότητα σε μία τουριστική επιχείρηση. Το πρόστιμο των 10.550 ευρώ είναι υπερβολικά μεγάλο και θα μπορούσε να αντικαθίσταται με χρόνο απασχόλησης.
  • Το 2011 συστάθηκε ειδικός λογαριασμός ανεργίας υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών. Η πρόταση του ΕΕΣΠ είναι να βοηθηθούν όσοι συνάδελφοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους λόγω οφειλών.
  • Ανταποδοτικά μέτρα οικονομικής επιβράβευσης στους επιχειρηματίες – εργοδότες που είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ιδιαίτερα έναντι των εργαζομένων τους. Η πρότασή μας είναι: Επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας.
  • Καταγραφή, διαχείριση και αξιοποίηση περιουσίας, ιδρυμάτων (π.χ. Σταθακοπούλειο κληροδότημα)

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, πέραν των μεγάλων θεμάτων (οδικοί άξονες Πατρών – Πύργου Τσακώνας, σύνδεση σιδηροδρόμου με λιμάνι, σύνδεση Πάτρας με Αρχαία Ολυμπία και Καλαμάτα) συζητήθηκε η άμεση επέκταση του προαστιακού έως τον Δήμο Δύμης και η σύνδεσή του με τον Άραξο. Επίσης, ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε ότι στο προσεχές νομοσχέδιο θα επιλυθεί νομοθετικά το θέμα των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης (parking) της πόλης, που απειλούνται με κλείσιμο, ενώ με έγγραφό του ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (υπουργείο συγκοινωνιών, αστυνομία κλπ).

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Ρώρος, δώρισε στον Πρωθυπουργό το Ημερολόγιο 2018 του ΕΕΣΠ το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2017 με την παρουσίαση του πρώτου μέρους ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου του Συλλόγου, αναφερόμενος στους αγώνες του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών για την ίδρυση του Πανεπιστημίου από το 1957, με κλείσιμο των καταστημάτων και τη σύνδεση του λιμένος της Πάτρας με την Ιταλία.

Εκ του Συλλόγου

*Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

 

 

20180206 145331

 

20180206 164722

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search