Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣΠ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

                                                                                                                                                     Πάτρα, 22/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του ΕΕΣΠ με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Νοεμβρίου, συνάντηση Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έπειτα από άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, κ. Ρώρος, αναφέρθηκε σε τρία βασικά ζητήματα τα οποία απαιτούν άμεση επίλυση:

  1. Ασφάλεια του Πολίτη.

Η ανάγκη για την ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική. Ειδικά ο κλάδος των χρυσοχοείων αποτελεί τον εύκολο στόχο και η πεζή περιπολία ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες θα αποτρέψει τυχόν επίδοξους διαρρήκτες και άλλους επιτήδειους.

  1. Παραεμπόριο – Λαϊκές Αγορές.

Το παραεμπόριο είναι συνηθισμένο και διογκωμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Το οικονομικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου αλλά και κατ’ επέκταση της κοινωνίας, με απόκρυψη ΦΠΑ, μη καταβολή φόρων, διακίνηση μαύρου χρήματος και προϊόντων που προέρχονται από διαρρήξεις, αποτελούν πεδίο δράσης για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Πέραν των οικονομικών επιπτώσεων στην αγορά, η εκμετάλλευση ανθρώπων που γίνονται έρμαιο των παράνομων κυκλωμάτων, δεν τιμά ούτε την πόλη, ούτε τη χώρα. Ο κ. Ρώρος τόνισε ότι ο ΕΕΣΠ είναι πρόθυμος να συμβάλλει ακόμα και στη χρήση ειδικού spray για την καταστροφή των παράνομων διακινούμενων εμπορευμάτων.

Οι λαϊκές αγορές έχουν μεγαλώσει εξαιτίας του παραεμπορίου. Η απουσία δράσης των ελεγκτικών μηχανισμών μεγεθύνουν το πρόβλημα. Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο εν γένει και προβλέπει μόνιμες διαγραμμίσεις, συγκεκριμένο αριθμό αδειών και καθορισμό των ορίων των λαϊκών αγορών, πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα τόσο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής όσο και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών. Πάγια θέση του ΕΕΣΠ είναι η ίδρυση και λειτουργία στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις αναπτυγμένες πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού.

  1. Κυκλοφοριακό.

Το κυκλοφοριακό ζήτημα είχε μεν βελτιωθεί το πρώτο διάστημα που εφαρμόστηκε η ελεγχόμενη στάθμευση όμως η μη συνέχιση του μέτρου εκ μέρους του Δήμου έχει οδηγήσει πάλι σε φαινόμενα διπλοπαρκαρίσματος τα οποία αποτελούν αντικοινωνική συμπεριφορά και είναι καταδικαστέα από όλους τους φορείς. Σε συνεργασία με το Δήμο πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά και άλλων μέτρων που μπορούν να φέρουν λύση στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού.

Τέλος, ο κ. Ρώρος διαβεβαίωσε ότι ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Παρών δηλώνει παρών σε οποιαδήποτε εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος όχι μόνο της αγοράς αλλά και της πόλης.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Τσούρας, ενώ ο ΕΕΣΠ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Ρώρο, τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Πολυχρόνη Θωίδη και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Στελλάτο.

Εκ του Συλλόγου

*Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση

 

20181122 121804

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search