Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

                                                                                                         Πάτρα, 19/3/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΕΣΠ για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Σχετικά με την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που επιχειρείται από το Υπουργείο, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτείνει:

  • Οι συγχωνεύσεις και το όλο εν γένει εγχείρημα της ενοποίησης της Ανώτατης Παιδείας στην χώρα μας πρέπει να έχουν σαν γνώμονα και κατεύθυνση την ουσιαστική αναβάθμιση και βελτίωση του ήδη υψηλού επιπέδου σπουδών που προσφέρουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα.

  • Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθεί μέσα από την διαδικασία συγχώνευσης κανένα τμήμα των ΤΕΙ, καθώς είναι γνωστό ότι καλύπτουν γνωστικά αντικείμενα αναγκαία, τόσο επιστημονικά όσο και για την οικονομική, τεχνολογική ανασυγκρότηση και προοπτική της χώρας μας.

  • Ο θετικός ρόλος που έχει παίξει μέχρι σήμερα η σπουδάζουσα νεολαία στην πόλη μας είναι καθοριστικός και καταλυτικός κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά. Σε καμία περίπτωση η συγχώνευση δε πρέπει να προκαλέσει απώλεια θέσεων εργασίας και μείωση σπουδαστών.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών ως το 3ο Πανεπιστήμιο της χώρας, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών και ο αείμνηστος Πρόεδρός του κ. Ανδρέας Ν. Παπανδρέου έπαιξαν πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο μέσα από τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Πόλης που κινητοποίησαν προς αυτή την κατεύθυνση το σύνολο των φορέων και των πολιτών της πόλης μας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα από γόνιμο και χωρίς μικροσκοπιμότητες διάλογο της πολιτείας της επιστημονικής κοινότητας και φορέων της πόλης θα επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search