ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑ -ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ

Πάτρα, 5/11/2018

Ενέργειες για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη - Ιθάκη

Το Σάββατο και την Κυριακή 3 & 4 Νοεμβρίου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και Εμπορικοί Σύλλογοι του νησιού και τοπικοί φορείς (η Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.ά.) Το Σάββατο η ημερίδα αφιερώθηκε σε τοπικά θέματα και προβλήματα και προτάσεις για την ανάπτυξη του νησιού.

Από τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κο Γεώργιο Ρώρο ετέθη το θέμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη η οποία διακόπηκε από το τέλος Οκτωβρίου. Όλοι συμφώνησαν και συνυπέγραψαν κείμενο για την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της γραμμής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς η Πάτρα, αποτελεί το σημείο αναφοράς όλων των νησιωτών, σε νοσηλευτικά ιδρύματα, σε ακαδημαϊκά, αλλά και διοικητικά.

Είναι ανάγκη να επιδοτηθεί η ακτοπλοϊκή γραμμή ούτως ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα. Η σχεδιαζόμενη ένταξη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη στις επιδοτούμενες γραμμές θα λύσει σταθερά και σε μόνιμη βάση το θέμα της σύνδεσης των νησιών μας με την Δυτική Ελλάδα, και θα φύγει από τους χρήστες η αβεβαιότητα του μέλλοντος της γραμμής, κάτι το οποίο είναι ανασταλτικός παράγοντας για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των σχέσεων τους.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, όσο κι οι Σύλλογοι και Φορείς της Κεφαλονιάς θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.