Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Πάτρα, 22/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΕΣΠ για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Η περιοχή και η πόλη μας για αρκετά χρόνια είχαν υποβαθμιστεί από την έλλειψη ή την καθυστέρηση κρίσιμων υποδομών. Μετά από 10 χρόνια έλλειψης τρένου η Πάτρα και η Πελοπόννησος μπαίνουν δυναμικά και πάλι στον χάρτη του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.

Η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη για υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο το περασμένο έτος, επαληθεύτηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Βούρδα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα. Μάλιστα, όταν ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Ρώρος έθεσε το θέμα διέλευσης του τρένου και στις νότιες συνοικίες της πόλης, ο κ. Βούρδας δήλωσε ότι το θέμα της υπογειοποίησης είναι σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα μελετηθεί η στατικότητα των κτιρίων για τις νότιες συνοικίες ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά πως στο τμήμα από τον Άγιο Διονύσιο έως τον Άγιο Ανδρέα το τρένο θα είναι πλήρως υπογειοποιημένο (τύπου μετρό). Ακόμα έγινε ειδική αναφορά στη χρηματοδότηση του έργου. Ο κ. Βούρδας διευκρίνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 130 εκατομμύρια ευρώ και έχουν δεσμευτεί για το επόμενο πρόγραμμα ακόμα 100 εκατ. ευρώ μετά και την επιτυχή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κατά την οποία κρίθηκε πως η σύνδεση του τρένου με το Νέο Λιμάνι είναι βιώσιμο έργο, συνεπώς χρηματοδοτήσιμο.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού για το εμπορικό τμήμα του λιμανιού και η λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου, η επέκταση του προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα και τον Άραξο, η παραχώρηση του Ριγανόκαμπου στην πόλη με την μετεγκατάσταση των οικογενειών Ρομά σε συνάρτηση με την έναρξη εργασιών της Πατρών – Πύργου, θα αποδώσουν τα μέγιστα οφέλη στην πόλη και θα την βγάλουν από τη μιζέρια και την απομόνωση.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών στάθηκε ευθύς εξ’ αρχής δίπλα στους Φορείς της περιοχής για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουμε τον καταγγελτικό λόγο και την εσωστρέφεια και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει στην πόλη μας. Θέλουμε η Πάτρα να είναι πόλη σύγχρονη και λειτουργική, με προοπτική και όραμα, δυναμικό κέντρο ανάπτυξης και παραγωγής.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search