Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Ο ΕΕΣΠ αντίθετος στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Για την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, ο εργαζόμενος είναι πολύτιμος συνεργάτης και συνοδοιπόρος. Δεν θεωρήθηκε ποτέ εξάρτημα μηχανής ούτε αναλώσιμο υλικό όπως συμβαίνει στους μεγάλους ομίλους. Το διαθέσιμο εισόδημα του εργαζόμενου είναι επίσης αυτό που δίνει ζωή και κινεί την αγορά.

Γι’ αυτούς τους απλούς και κατανοητούς λόγους ο νόμος για τα εργασιακά που προωθεί εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση (όπως και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και ο νέος πτωχευτικός) μας βρίσκει αντίθετους. Γιατί ξεχειλώνει τους ήδη ελαστικούς όρους εργασίας, καταργεί επί της ουσίας το οκτάωρο, μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων, αυξάνει την δυνατότητα αυθαιρεσιών και καταργεί κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Θα έχει σαν  αποτέλεσμα την εξάντληση του εργαζόμενου και τη μείωση του εισοδήματός του που θα μεταφραστεί σε απώλεια τζίρου για τις τοπικές επιχειρήσεις. Ακόμη στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «δημοκρατικότητας» δίνει μια χαριστική βολή στο συνδικαλιστικό κίνημα και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα συνολικά.  Όλα αυτά δεν ευνοούν την εθνική οικονομία και την κοινωνία αλλά είναι ένα δώρο στα μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα.

Σαν ΕΕΣΠ τοποθετούμαστε στο θέμα με ευρύτητα από την πλευρά της κοινωνίας χωρίς καιροσκοπισμούς και δηλώνουμε ότι Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου μας θα παρευρεθεί, όπως και όποιος συνάδελφος επιθυμεί, στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας την ημέρα της πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 10/6/21 στις 10:30 πμ.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους μας να διευκολύνουν τους εργαζόμενούς τους που θέλουν να συμμετέχουν στην απεργία και στις κινητοποιήσεις.

 

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search