Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΕΟ

Π άτρα, 21/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΕΣΠ για την ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

O Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είχε εκφράσει την χαρά και την ικανοποίηση του για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπως είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας και ανακοίνωσε επίσημα η Πρύτανις κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την επέτειο εορτασμού των 54 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου στις 30/11/2018.

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών αποτέλεσε κατάκτηση της πόλης και όσων πίστεψαν στο εγχείρημα Καθοριστική για την δημιουργία του υπήρξε η δυναμική και πρωτοπόρα δράση και του ΕΕΣΠ και του αείμνηστου τότε Προέδρου του Ανδρέα Χ. Παπανδρέου. Πάγιο αίτημα της πόλης και των φορέων της ήταν και η δημιουργία Νομικής Σχολής ούτως ώστε το Πανεπιστήμιο Πατρών να ολοκληρωθεί και να συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μέσα από μια σχέση αποδοτικής συνεργασίας.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αντίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Μητσοτάκη στην ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, καθώς και την πρόθεσή του να ακυρώσει την απόφαση ίδρυσης της Σχολής.

Η επιχειρηματολογία για την διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων δεν ευσταθεί καθώς έχει ανακοινωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων δεν θα μεταβληθεί. Το Ακαδημαϊκό επίσης έργο θα αναβαθμιστεί και στις υπόλοιπες Νομικές Σχολές καθώς θα φοιτούν λιγότεροι φοιτητές σ΄ αυτές με καλύτερη αναλογία διδασκόντων φοιτητών. Ακόμη θα υπάρξει προσέλκυση νέου υψηλού επιστημονικού δυναμικού που αυτήν την στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξωτερικό.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τον κύριο Μητσοτάκη να αναθεωρήσει τις απόψεις του προς όφελος της πόλης και της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search