Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ 29-1-19

Πάτρα, 29/1/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΕΣΠ για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών θεωρεί το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου απολύτως θετικό. Ιδιαίτερα θετικό είναι επίσης το ότι επιδοτείται το 50% των εργοδοτικών εισφορών για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού και γενικά οι αυξήσεις στα λαϊκά εισοδήματα επιφέρουν αύξηση της κατανάλωσης, εξαιτίας της υψηλής οριακής ροπής προς κατανάλωση των χαμηλών εισοδημάτων και συμβάλλουν στην ανατροπή της αρνητικής ψυχολογίας με άμεσο αντίκτυπο την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο ΕΕΣΠ πάντοτε υπήρξε υπέρμαχος της αύξησης του κατώτατου μισθού, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μη διάλυσης και ελαστικοποίησης των κανόνων στην αγορά εργασίας που ευνοεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης.

Παράλληλα τονίζουμε ότι είναι απαραίτητο, για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, την επιβίωση και ανάπτυξη της μικρομεσαίας Ελληνικής επιχείρησης, να ληφθούν και μέτρα για την μείωση του μη μισθολογικού κόστους (φορολογία, ασφαλιστικό, ενέργεια, τραπεζικός δανεισμός, γραφειοκρατία) το οποίο παραμένει το υψηλότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος να επισημάνουμε στους συναδέλφους που απασχολούν εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό, ότι θα πρέπει να τροποποιήσουν τις αποδοχές των εργαζομένων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search