ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕΣΠ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Πάτρα, 4/3/2019

Επίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού

της Τράπεζας Πειραιώς στον ΕΕΣΠ

Την Παρασκευή 1/3/2019 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και είχε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τα Μέλη του ΔΣ του ΕΕΣΠ που παρευρέθηκαν στη συνάντηση. Συγκεκριμένα τον κ. Χατζηνικολάου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Γιώργος Ρώρος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Κώστας Βουκελάτος και ο Αναπληρωτής Ταμίας του ΕΕΣΠ κ. Πολυχρόνης Θωίδης.

Τα θέματα γύρω από τα οποία περιστράφηκε η συζήτηση ήταν σχετικά με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις αυξημένες ανάγκες των συναδέλφων και των επαγγελματιών καθώς επίσης και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο πρέπει να επιβραβεύει τις καλές πρακτικές με χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Ο κ. Ρώρος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ευνοϊκή διαχείριση των «κόκκινων» δάνειων και ειδικά για τους συναδέλφους εκείνους οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Χατζηνικολάου διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι ήδη προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας την μικρομεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα, προσβλέποντας στην ανάκαμψη του εμπορικού κλάδου και της επιχειρηματικότητας γενικά. Τέλος, εξετάζεται από την Επιτροπή Χορηγιών της Τράπεζας Πειραιώς η συνεργασία της Τράπεζας με τον ΕΕΣΠ σχετικά με την έκδοση του ιστορικού λευκώματος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. H παρουσίαση του λευκώματος του ιστορικού αρχείου του ΕΕΣΠ, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση εντός του 2019 όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με ανέκδοτο υλικό το οποίο θα απεικονίζει μεγάλες ιστορικές στιγμές της χώρας, της Πάτρας και των ανθρώπων της.

*Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

20190301 135517