Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Πάτρα,  24/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για την αργία της Πρωτομαγιάς

Σας ενημερώνουμε  ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου 4468/2017, η 1η Μαΐου καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.  Κατά συνέπεια, η Τετάρτη, 1η Μαΐου 2019, εξομοιώνεται με Κυριακή και δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, βιομηχανιών, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών γενικά, τα οποία αργούν κατά τις Κυριακές καθώς και  η απασχόληση μισθωτών. Εξαιρούνται της ως άνω απαγόρευσης όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχοληθούν θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών σας καλεί να συμμετάσχετε  στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες. Η Πρωτομαγιά  δεν είναι μόνο ημέρα αργίας. Είναι ημέρα απεργίας, μνήμης, τιμής και αγώνα για τους εργαζόμενους.  Είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανεργία.

Σήμερα, τόσο ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος συμμετέχουν σε έναν διαρκή αγώνα, διεκδικώντας:

  1. Θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη» λογαριασμού δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης.
  2. Άμεση ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και διασφάλιση της πρώτης κατοικίας.
  3. Ειδική Αναπτυξιακή Τράπεζα με χορήγηση μικροδανείων για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

και σαφώς καλύτερο και βιωσιμότερο μέλλον για τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειές μας.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search