Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Πάτρα, 9/7/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΕΣΠ για την ακύρωση της ίδρυσης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

O Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είχε εκφράσει την χαρά και την ικανοποίηση του για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπως και το σύνολο των φορέων της πόλης μας.

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών αποτέλεσε κατάκτηση της πόλης και όσων πίστεψαν στο εγχείρημα. Καθοριστική για την δημιουργία του υπήρξε η δυναμική και πρωτοπόρα δράση και του ΕΕΣΠ και του αείμνηστου τότε Προέδρου του Ανδρέα Χ. Παπανδρέου. Πάγιο αίτημα της πόλης και των φορέων της ήταν και η δημιουργία Νομικής Σχολής ούτως ώστε το Πανεπιστήμιο Πατρών να ολοκληρωθεί και να συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μέσα από μια σχέση αποδοτικής συνεργασίας.

Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι η νέα Υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως θέτει από τις πρώτες της προτεραιότητες την ακύρωση της ίδρυσης της τέταρτης Νομικής σχολής στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με την αιτιολογία ότι «δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι.»

Το αστείο επιχείρημα για την διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων δεν ευσταθεί καθώς ο συνολικός αριθμός των εισακτέων δεν θα μεταβληθεί. Το Ακαδημαϊκό επίσης έργο θα αναβαθμιστεί και στις υπόλοιπες Νομικές Σχολές καθώς θα φοιτούν λιγότεροι φοιτητές σ΄ αυτές με καλύτερη αναλογία διδασκόντων φοιτητών. Ακόμη θα υπάρξει προσέλκυση νέου υψηλού επιστημονικού δυναμικού που αυτήν την στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξωτερικό.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την κα Υπουργό να αναθεωρήσει τις απόψεις της προς όφελος της πόλης και της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η Πάτρα δεν θα δεχθεί να παιχθούν παιχνίδια τιμωρίας εις βάρος της. Καλούμε τους νεοεκλεγέντες βουλευτές τον Δήμο και το σύνολο των φορέων της πόλης να αντιταχθούν σθεναρά και να ακυρώσουν τα σχέδια υποβάθμισής της.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search