Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση ΕΕΣΠ με Δήμαρχο Πατρέων

Πάτρα, 26/7/2019

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του νέου Προεδρείου του ΕΕΣΠ με τον Δήμαρχο Πατρέων

Πραγματοποιήθηκε στις 25/7/2019 συνάντηση του νεοεκλεγέντος Προεδρείου του ΕΕΣΠ με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Πατρέων κο Πελετίδη. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και επαναβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η θέληση για στενή και εποικοδομητική συνεργασία. Στην συζήτηση ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην διάθεση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για επίλυση διάφορων προβλημάτων και αιτημάτων αλλά και στις περιορισμένες δυνατότητες του Δήμου λόγω της υποστελέχωσής του.  

Στον Δήμαρχο κατατέθηκε από τον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών το παρακάτω υπόμνημα.

Υπόμνημα του ΕΕΣΠ για την συνάντηση με τον Δημάρχο Πατρέων

κε Δήμαρχε,

Το νέο ΔΣ του ΕΕΣΠ σας συγχαίρει για την επανεκλογή σας και σας ευχόμαστε μια δημιουργική θητεία προς όφελος της πόλης και των πολιτών της.

Ο ΕΕΣΠ έχει μια ιστορική διαδρομή με σημαντικό ρόλο και συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης, καθώς και αρμονικής συνεργασίας με τον Δήμο όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Εκτιμάμε ιδιαίτερα ότι είστε στο πλευρό μας στις διεκδικήσεις μας για την στήριξη την Μικρομεσαίας τοπικής εμπορικής επιχείρησης ειδικά στα χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Θέλουμε να σας θέσουμε κάποια θέματα που αφορούν την πόλη γενικά αλλά και την οικονομική δραστηριότητα και στα οποία η συνεργασία και η αμοιβαία κατανόηση θα δημιουργήσει συνθήκες για βέλτιστες λύσεις.

Συγκεκριμένα:

  1. Αναπτυξιακά θέματα της πόλης (Αξιοποίηση Παραλιακού μετώπου, Μαρίνας, οδικοί – σιδηροδρομικοί άξονες, φυσικό αέριο, διαχείριση φράγματος Αστερίου, 5G). H συμμετοχή στις μεγάλες προκλήσεις είναι επιβεβλημένη και άμεσα πρέπει να προχωρήσει η στήριξη για υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα δώσουν πνοή στην οικονομία της περιοχής, θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας και θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας στην περιοχή μιας που οι πολίτες της πλήττονται από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας.
  2. Αντιδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, ελεγχόμενη στάθμευση, δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης, ποδηλατόδρομοι. Oι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να έχουν συνολικό σχεδιασμό και να μη γίνονται μεμονωμένα, αλλά σε συνεννόηση και συναίνεση όλων των εμπλεκομένων . Π.χ. η πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου επέφερε αυξήσεις στα ενοίκια και στον «αέρα» των επιχειρήσεων, «έδιωξε» το εμπόριο το οποίο αντικαταστάθηκε με καταστήματα εστίασης και αναψυχής με αποτέλεσμα τη νέκρωση άλλων δρόμων.
  3. Λαϊκές αγορές και παραεμπόριο. Με το νέο νόμο που ψηφίστηκε συμπεριλήφθησαν σειρά αιτημάτων του εμπορικού κόσμου (επανέλεγχος αδειών, αρίθμηση θέσεων με διαγραμμίσεις, κιόσκι υπηρεσιών κ.ά.) Η εφαρμογή του μπορεί να δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του παρεμπορίου. Είναι πλέον ώριμο το αίτημα να δημιουργηθεί κλειστή μόνιμη Δημοτική – Λαϊκή αγορά τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης και να μην γίνονται λαϊκές στο κέντρο που δημιουργούν προβλήματα κυκλοφοριακά, ρύπανσης κλπ.
  4. Το πρόβλημα της καθαριότητας και των ωρών που γίνεται η αποκομιδή είναι πάντα ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των επιχειρήσεων. Από πλευράς μας συμβάλουμε όπως μπορούμε στην ενημέρωση και τη συνειδητοποίηση των συναδέλφων για λιγότερα απορρίμματα και τη μείωση του όγκου αυτών. Επιπλέον, υπάρχουν και ζητήματα οδικού φωτισμού (Κανακάρη, Καραϊσκάκη, Ρήγα Φεραίου μετά την Πλ. Όλγας), (είναι θετική η αντικατάσταση με ledτου φωτισμού στην Κορίνθου πρέπει όμως να επεκταθεί σ’ όλη την πόλη για λόγους οικονομικούς και οικολογικούς) και προβλήματα των συνοικιών (Ακρωτηρίου, Έλλ. Στρατιώτου) το κλάδεμα των δέντρων, ο άμεσος τεμαχισμός τους μέχρι τη συλλογή, κατεστραμμένα παγκάκια στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους αναψυχής, τα αφρόντιστα-ξεραμένα παρτέρια. Μια όμορφη και πράσινη πόλη δημιουργεί ευχάριστο κλίμα στην καθημερινότητα των πολιτών, συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Αξιοποίηση και προώθηση της εφαρμογής Sense-City για την άμεση καταγραφή και ενημέρωση από τους δημότες των προβλημάτων ή των ελλείψεων που προκύπτουν.
  5. Ζητάμε την στήριξή σας στις προσπάθειες εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών στην πόλη που παίρνει ο Σύλλογος μας με εκδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες, αλλά και από κοινού οργανωμένες ανάλογες προσπάθειες.
  6. Τέλος, το θέμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (ΑΚΕ – OpenMall) όπου η συνεργασία μας απέδωσε την 1η θέση Πανελλαδικά, είναι άμεση μας προτεραιότητα. Η διαχείριση και υλοποίησή του θα δώσει ανάσα και θα αναβαθμίσει αισθητικά και εμπορικά την περιοχή παρέμβασης. Στόχος μας η επιτυχία του εγχειρήματος και η εξάπλωσή του σε όλες τις εμπορικές περιοχές της πόλης, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές. Η άψογη συνεργασία μας στην φάση υποβολής της πρότασης πρέπει να συνεχιστεί και στην υλοποίηση. Θα επιθυμούσαμε κοινή προβολή του όλου εγχειρήματος για να μην υπάρχουν παρερμηνείες σε ανακοινώσεις που αφορούν το πρόγραμμα. Από κοινού να εκδίδονται οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου, από τον Δήμο και τον ΕΕΣΠ, ενώ αναμένουμε ειδοποίησή σας για κοινή παρουσίαση του προγράμματος στο τοπικά μέσα ενημέρωσης και την Πατρινή κοινωνία.

.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search