Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΕΣΠ & ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πάτρα 16/12/2019 

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, είχε σήμερα συνάντηση, στο Δημαρχείο, με τον εκπρόσωπο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας κ. Τάσο Νικολακόπουλο.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου με σκοπό την ενίσχυση και επέκταση της ανακύκλωσης και πρότεινε στον εκπρόσωπο του εμπορικού Συλλόγου, την συμβολή των εμπόρων στην βελτίωση της εικόνας της πόλης και ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών.

Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια με την εναπόθεση στους μπλε κάδους μόνο συσκευασιών, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη της μείωσης του όγκου των υλικών συσκευασίας, από τους ίδιους τους εμπόρους, με την συμπίεση των συσκευασιών και την αναδίπλωσή των χαρτοκιβωτίων πριν την τοποθέτησή τους μέσα στους Μπλε Κάδους ώστε να μην εμφανίζεται η εικόνα της παραμονής απορριμμάτων εκτός των κάδων. Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος θα ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τα μέλη του.

Υπογραμμίστηκε ακόμη ότι τα διπλωμένα υλικά συσκευασίας θα πρέπει να εναποτίθενται στους κάδους ανακύκλωσης πριν το κλείσιμο των καταστημάτων (μέχρι τις 3 το μεσημέρι). 

Συμφωνήθηκε επίσης ότι τα σημεία με Μπλε Κάδους πρέπει να αυξηθούν ειδικά στη γωνία Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος με ταυτόχρονη ενημέρωση από τον Δήμο των πολυκαταστημάτων της περιοχής. 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search