Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Υπόμνημα του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών

Προς: κ. Κοτρωνόπουλο

Διευθυντή ΕΦΚΑ Πάτρας

Αξιότιμε  κύριε Διευθυντά,

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπορικών και γενικά επιχειρήσεων έχουν υποστεί βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση όσο και από τις συνέπειες της πανδημίας και του τελευταίου κύματος ακρίβειας σε ενέργεια και πολλά αγαθά.

Γνωρίζουμε ότι αντιλαμβάνεστε την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοί μας και την ανάγκη μη συσσώρευσης νέων ανεξυπηρέτητων χρεών που έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την απασχόληση.

Είναι αναγκαίο να θεσπιστεί μια νέα συνολική ρύθμιση 120 και πλέον δόσεων  παλαιών και νέων χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία χωρίς περιορισμούς, τόκους και προσαυξήσεις, με αφαίρεση των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν εντός της πανδημίας, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα  εξυπηρέτησης με συνέπεια της νέας ρύθμισης προς όφελος του δημοσίου και των επιχειρήσεων.

Παράλληλα ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση ενός νέου κύματος της πανδημίας του Covid-19 to 50% των συναδέλφων μας έχοντας χρέη προς τον ασφαλιστικό τους φορέα παραμένουν από 1/7/222 εκτός συνταγογράφησης από τα ιδιωτικά ιατρεία. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δεν χωρούν «εκπτώσεις» στην παροχή της, την στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι χρεώνονται για τον κλάδο υγείας χωρίς να απολαμβάνουν την αντίστοιχη υγειονομική φροντίδα.  Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πρόσθετη ταλαιπωρία τόσο στους ίδιους όσο και στα Νοσοκομεία του Δημοσίου που είναι πλέον και πάλι στα όριά τους. Ο συνωστισμός επίσης σε αυτά δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους διασποράς της νόσου. Γι αυτούς τους λόγους είναι άμεση η ανάγκη άρσης των περιοριστικών αυτών διατάξεων.

Γνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία σας πάνω σε αυτά τα ζητήματα είμαστε σίγουροι ότι θα προωθήσετε και θα υποστηρίξετε τα δίκαια αιτήματά μας τόσο στην υπηρεσιακή όσο και στην πολιτική ηγεσία του ΕΦΚΑ

Μετά τιμής,

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικολακόπουλος Αναστάσιος

Ο Πρόεδρος

Ζαφειρόπουλος Κων/νος

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search