Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΤΑ POS

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές και την ΑΑΔΕ, αντιδρά μεταφέροντας την ανησυχία των συναδέλφων εμπόρων.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι πολύπλοκες διαδικασίες και οι εξελίξεις της τελευταίας χρονικής περιόδου έχουν αναστατώσει την αγορά.

 ΖΗΤΑΜΕ την άμεση αναβολή του μέτρου για τουλάχιστον 3 έως 6 μήνες και την διαβεβαίωση ότι δεν θα πιστωθούν πρόστιμα. Θεωρούμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να μεριμνήσουν ώστε να καθησυχάσουμε τα μέλη μας και να αποφύγουμε να φορτώσουμε στην πλάτη των εμπορικών επιχειρήσεων παραλείψεις τρίτων ή παραλείψεις του δημοσίου επιτυγχάνοντας αφενός την ορθή εφαρμογή του νόμου και αφετέρου την απαλλαγή από οποιεσδήποτε επιπτώσεις και πρόστιμα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα των επιχειρήσεων να αιτηθούν ραντεβού για την διασύνδεση αλλά των τεχνικών. Ξεκαθαρίζουμε ότι η διασύνδεση δεν καλύπτει όλες τις εφαρμογές –υπηρεσίες των εταιρειών pos  ούτε τις ασύρματες συσκευές.

Το μέτρο της εφαρμογής αυτής  χαρατσώνει τις επιχειρήσεις . Για κάθε είδους συναλλαγή δεκάδες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν και πρέπει να μετατρέψουν αρχικά το ασύρματο pos σε ενσύρματο από συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν μηνιαίες χρεώσεις.

 Οι σχετικές προθεσμίες διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές που ζητάμε να ανασταλούν ΣΗΜΕΡΑ διαμορφώνονται ως εξής: Έως την 31η Μαρτίου 2024 για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματα τους προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Η παράταση αυτή μπορεί να επεκταθεί μέχρι την 30η Απριλίου 2024 αν έχεις κλείσει ήδη ραντεβού με την τεχνική εταιρία.

 

Εκ του προεδρείου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search