Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Πάτρα, 10/1/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και κυρίως για τα συμπεράσματα ότι οι Κυριακές «απελευθερώνονται» οφείλουμε να διευκρινίσουμε, όπως έκανε και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας με δήλωσή του, ότι είναι αυθαίρετα και λανθασμένα.

Η απόφαση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ απλά αναγνωρίζει το δικαίωμα του Υπουργείου Ανάπτυξης να καθορίζει τουριστικές περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Άρα, το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ το 2017 παραμένει σε ισχύ και δεν ανατρέπεται. Η Κυριακή εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή και αναντικατάστατη ημέρα παρά τις πιέσεις και τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών εμπορικών επιχειρήσεων. Το δικαστήριο έκρινε την Υπουργική απόφαση Παπαδημητρίου ως προς τη ύπαρξη ή όχι των κριτηρίων (σαφώς οριοθετημένων τοπικών ορίων, χρονικών περιόδων και αιτιολόγησης) και απλά αποδεχόμενο ότι αυτά υφίστανται, την έκρινε συνταγματική.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα 14/1/2019, ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Ρώρος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Βαγενάς θα θέσουν το θέμα άμεσης έναρξης της επαναδιαπραγμάτευσης με το αρμόδιο Υπουργείο, ούτως ώστε ενόψει της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου να εξασφαλιστεί η δέσμευση των πολιτικών κομμάτων για την λειτουργία των καταστημάτων αυστηρά 2 – 3 Κυριακές τον χρόνο.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search