Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Υπόμνημα ΕΕΣΠ προς κ Αλέξη Τσίπρα

01

01

01

01

01

Προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τέως Πρωθυπουργό και Βουλευτή Αχαΐας κ. Τσίπρα Αλέξη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με χαρά σας υποδεχόμαστε στην πόλη μας και ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να σας δοθεί η δυνατότητα να μας επισκεφτείτε στα εμβληματικά γραφεία  του ιστορικού Συλλόγου μας.

Ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας όπως και όλης της χώρας βρίσκεται σε απόγνωση. Η υγειονομική κρίση λόγω και των κυβερνητικών χειρισμών έχει μετατραπεί σε βαθιά οικονομική με θύματά της κυρίως τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες, οι «πειραματισμοί» τύπου click away, οι εκ των υστέρων αποκαλύψεις και η εμμονή σε ένα ανύπαρκτο κατά τα άλλα lockdown που αφορά αποκλειστικά το λιανεμπόριο και την εστίαση καθώς και η ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων στήριξης οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην καταστροφή. Οι συνέπειες για την εθνική οικονομία και την κοινωνία θα είναι μη αναστρέψιμες καθώς  η ραχοκοκαλιά της που με θυσίες άντεξε 10 χρόνια κρίσης και 3 μνημόνια οδηγείται σε βίαιο θάνατο. Όλα τα μέτρα που παίρνονται για την αγορά ευνοούν μια χούφτα πολυεθνικές και αλυσίδες. Σε συνδυασμό με την έκθεση Πισσαρίδη όπου ξεκάθαρα αναφέρεται η ανάγκη «εκκαθάρισης» της αγοράς πιστεύουμε ότι αποτελούμε πλέον φανερά τον στόχο μιας επίθεσης αφανισμού μας. Η Πανδημία αποτελεί την αφορμή και το άλλοθι γι’ αυτό.

Είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη πρωτοβουλιών των συνδικαλιστικών μας οργάνων για άμεση σθεναρή αντίδραση του κόσμου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και του πολιτικού κόσμου με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην αξιωματική αντιπολίτευση για να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή.

Ζητάμε την δυναμική ενεργοποίησή σας στην κατεύθυνση της υποστήριξης των αιτημάτων μας που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσής μας.

  1. Άμεση επαναλειτουργία της αγοράς με φυσική παρουσία στα καταστήματα τηρώντας όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα όπως έχουμε αποδείξει. Ζούμε το παράδοξο περιόδου εκπτώσεων με κλειστή την αγορά.
  2. Η επιστρεπτέα προκαταβολή να αποτελεί στο σύνολό της επιδότηση και όχι δάνειο. Επέκτασή της για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων.
  3. Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας.
  4. Αποζημίωση προμηθειών που έχουν γίνει πιστεύοντας τις Πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι τα λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης και θα παραμείνει ανοικτό ακόμη και στις κόκκινες περιοχές. Οι συνάδελφοί μας επένδυσαν τα τελευταία ταμειακά και ψυχικά τους αποθέματα ενόψει της εορταστικής περιόδου για προϊόντα που παραμένουν αδιάθετα στα ράφια και τις αποθήκες τους.
  5. 100% επιδότηση ενοικίου για την περίοδο της πανδημίας με κάλυψη των εκμισθωτών.
  6. Γενναίο κούρεμα με βάση την γενική οικονομική κατάσταση χρεών και δανείων με πλήρη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και μεταφορά τους στο τέλος των συμβάσεων.
  7. Χρηματοδότηση μέσω των Τραπεζών άτοκα και χωρίς αυστηρά Τραπεζικά κριτήρια για την κάλυψη των επιταγών – αξιογράφων και κεφαλαίου κίνησης.
  8. Νέες ρυθμίσεις 120 δόσεων μετά το τέλος της πανδημίας για το σύνολο των προηγούμενων χρεών.
  9. Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και προκαταβολής φόρου και αφορολόγητο όριο όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες.
  • Κατάργηση του εξοντωτικού Νέου Πτωχευτικού Κώδικα.
  • Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών μισθοδοσίας, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενοικίων, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, κάλυψη προμηθευτών κλπ.
  • Επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ της πλήρους απασχόλησης και όχι των ελαστικών μορφών εργασίας και ανεργίας για να μην βιώσουμε μία νέα έκρηξη της ανεργίας στη χώρα. Οι επιδοτήσεις να καταβάλλονται απ’ ευθείας από τον ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους για να μην επωμίζονται οι επιχειρήσεις το κόστος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κύριε Πρόεδρε ζητάμε να σταθείτε συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα μας και αρωγός με κάθε διαθέσιμο μέσο στην προσπάθεια στήριξης των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search