Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΕΣΠ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠ. ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πάτρα, 3/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενέργειες ΕΕΣΠ προς τιμήν του ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλου

Ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ευεργέτες της Πάτρας. Μετά τον θάνατό του την 20η-12-1937, παραχώρησε την περιουσία του στην πόλη της Πάτρας με τη συμφωνία η διαχείριση να γίνεται από το Δήμο Πατρέων, τον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, τον Εμπορικό Εξαγωγικό Σύλλογο «Ερμής» και την Εθνική Τράπεζα.

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και του Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Φούρα, ξεκίνησε το 2009 η καταγραφή της παραχωρηθείσας περιουσίας καθώς ένα μέρος αυτής είχε καταπατηθεί στα χρόνια της χούντας. Μέρος αυτής της περιουσίας ήταν και το κτίριο που στεγάστηκε το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών. Το νοικοκύρεμα συνεχίστηκε επί Δημαρχίας του κ. Δημαρά έως και σήμερα του κ. Πελετίδη.

Η αγαστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων – διαχειριστών, είχε ως αποτέλεσμα το ξεκίνημα της αξιοποίησης των παραχωρηθέντων και τον Ιούνιο του 2011 υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργία της πρώτης πλήρως οργανωμένης κοινωνικής δομής για Άτομα με Νοητική Υστέρηση, με φορέα λειτουργίας τους ΜΑΧΗΤΕΣ. Πρόκειται για μία αξιόλογη Δομή που καλύπτει πάγιες ανάγκες εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και διαβίωσης των ατόμων που θα φιλοξενεί. Στα άμεσα σχέδια προβλέπεται η λειτουργία δεύτερης κοινωνικής δομής για Άτομα με Προβλήματα Αυτισμού.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών επιθυμώντας να αποδώσει τη δέουσα τιμή στον μεγάλο ευεργέτη της πόλης, αποφάσισε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευσης της 28ης -2-2018 να προτείνει στο Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη, η περιοχή όπου κατασκευάζονται οι δομές (ατόμων με ειδικές ανάγκες – έναντι Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα) να ονομασθεί «Περιοχή Κοινωνικών Δομών Σταθακόπουλου» και να δοθεί το όνομα του Πελοπίδα Σταθακόπουλου σε μία οδό της εν λόγω περιοχής, κάτι που πιστεύουμε ότι έστω και καθυστερημένα, η πόλη οφείλει στον ευεργέτη της.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search