ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΕΣΠ (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΔ. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ)

Πάτρα, 12/12/2018

Προτάσεις ΕΕΣΠ για: Παράταση της δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών και πέκταση του εξωδικαστικού μηχανισμού - Υπενθύμιση για δωρεάν προμήθεια POS

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018 ήταν το χρονικό περιθώριο για τη δήλωση των επαγγελματικών λογαριασμών στην ΑΑΔΕ. Επειδή πολλές επιχειρήσεις λόγω δυσχερειών ή άλλων κωλυμάτων δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα στο κάλεσμα των Λογιστών – Φοροτεχνικών τους, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών κατέθεσε αίτημα στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη ώστε να δοθεί παράταση έως τις 31/1/2019. Υπενθύμισε επίσης την αναγκαιότητα ο δηλωθείς επαγγελματικός λογαριασμός να είναι ακατάσχετος για να έχει τη δυνατότητα η επιχείρηση να τροφοδοτεί τις βασικές της λειτουργίες με πάγιες τραπεζικές εντολές (μισθοδοσία, εξόφληση οφειλών δημοσίου, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ενοίκια, προμηθευτές, κ.ά.).

Παράλληλα ο ΕΕΣΠ ενημερώνει ότι η υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό πήρε παράταση για 1 χρόνο ακόμα. Ωστόσο, επειδή πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, ο επόμενος στόχος πρέπει να είναι η επέκταση της εφαρμογής για να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και επιχειρήσεις με μικρότερα οφειλόμενα ποσά. Στη σχετική επιστολή που προωθήθηκε στον αρμόδιο Υπουργό τονίζεται ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός περιείχε για πρώτη φορά τη βασική αρχή ότι ο οφειλέτης εξοφλεί τα χρέη του σύμφωνα με την ικανότητα αποπληρωμής και την πραγματική αξία της περιουσίας του και η επέκτασή του θα δώσει ανάσα ανακούφισης σε χιλιάδες συναδέλφους. Η διοίκηση της ΕΣΕΕ έχει ήδη προγραμματίσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν προς συζήτηση οι ανωτέρω προτάσεις.

Τέλος, ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών υπενθυμίζει στα Μέλη του τη συνεργασία που έχει εξασφαλίσει με την ATTICA BANK για την προμήθεια POS. H ATTICA BANK προσφέρει αποκλειστικά για τα Μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών μηχάνημα POS δωρεάν για ένα χρόνο με 0,80% προμήθεια. Αν οι συναλλαγές υπολείπονται των 10.000 ευρώ το έτος, το δεύτερο έτος θα καταβάλλεται το ποσό των πέντε (5) ευρώ το μήνα πλέον Φ.Π.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι και όσοι δεν είναι Μέλη του ΕΕΣΠ μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Συλλόγου (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ. 2610273257) προκειμένου να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο, ώστε να επωφελούνται των υπηρεσιών που παρέχει ο ΕΕΣΠ στα Μέλη του.