Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Η αποδοχή του Click away και η επόμενη ημέρα

Με το χαμόγελο κάτω από τις μάσκες υποδέχθηκε η κοινωνία μας τους πρώτους συμβολικούς εμβολιασμούς. Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν και στην πόλη μας και ευελπιστούμε άμεσα να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία του covid-19 και να επιστρέψει η ζωή μας σε κανονικούς ρυθμούς.

Η λειτουργία της αγοράς την εορταστική περίοδο με την μέθοδο του click away κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Με βάσει τα έως τώρα στοιχεία που έχουν καταγραφεί ο ημερήσιος τζίρος μετά βίας έφτασε το 10% του τζίρου αντίστοιχων περιόδων.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει το ανεφάρμοστο του μέτρου καθώς ούτε τα καταστήματα ούτε οι καταναλωτές είχαν την δυνατότητα άμεσης προσαρμογής. Παράλληλα δημιουργήθηκαν επιπλέον προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών  επιχειρήσεων.

Ζητάμε άμεσα από την πολιτεία έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της λειτουργίας της αγοράς. Έναν σχεδιασμό που παράλληλα με την υγειονομική ασφάλεια θα εξασφαλίζει την λειτουργία του συνόλου της αγοράς χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.

Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας και του αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων αποτελούν ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θηλιά στο λαιμό τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει διάλογος για την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυσή τους για να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις  για την επιβίωσής τους :

  • Η διαγραφή των οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς φορείς για την περίοδο της πανδημίας.
  • Η πλήρης διαγραφή τόκων και μέρους του κεφαλαίου δανείων από Τράπεζες με βάση τις νέες συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς για ολόκληρη την περίοδο των μνημονίων με προσαρμογή στις εμπορικές αξίες.

Για να μπορέσουμε να νικήσουμε τον φονικό ιό αλλά και να σταθεί η κοινωνία και η οικονομία μας όρθια την επόμενη ημέρα!

 

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search