Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.&Ε.Σ.Π.

Αποτελέσματα Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΕΣΠ Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 φεβρουαρίου 2017 στα γραφεία του Συλλόγου.Τα επαχθή βάρη που καλείται το ελληνικό εμπόριο να σηκώσει, η οικονομική δυσπραγία, ως απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που έχουν προηγηθεί καθώς και τα τοπικά θέματα της αγοράς και της πόλης, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους εμπόρους της Πάτρας πέρα από την προβλεπόμενη τυπική διαδικασία.Στην κεντρική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος τουΣυλλόγουκ.Ρώρος αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο των επιχειρήσεων και παρέθεσε το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου:
 Πάγωμα των οφειλομένων που αφορούν στο ασφαλιστικό ή με εξαγορά στο τέλος της ασφαλιστικής περιόδου ή με εξαγορά σε χρόνο ή με εξαγορά σε δόσεις με ειδική ρύθμιση.
 Άμεση σύνδεση των μηχανημάτων POS με ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, από τον οποίο θα καλύπτονται οι πάγιες υποχρεώσεις τους.
 Σταθερά υπεράσπιση της θέσης για λειτουργία των καταστημάτων μόνο 2-3 Κυριακές ετησίως ως οι μόνες χρήσιμες και ωφέλιμες για την αγορά.
 Άμεσα ένταξη των εμπόρων στις ευεργετικές ρυθμίσεις του Νόμου Κατσέλη και παροχή 2ης ευκαιρίας στους εντίμως πτωχεύσαντες.
Όσον αφορά στα θέματα της πόλης και της τοπικής αγοράς δόθηκε έμφαση στην ανάγκη βελτίωσης του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ήδη έχουν κατατεθεί οι προτάσεις του ΕΕΣΠ στη δημοτική αρχή. Δυναμικές θα είναι οι παρεμβάσεις του Συλλόγου για την πάταξη του παραεμπορίου και την εξασφάλιση όλων των νομίμων προϋποθέσεων που απαιτούνται για την άσκηση του υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές, υπαίθριες εορταστικές
αγορές κλπ) με κινήσεις προς τον Δήμο και την Αστυνομία. Όσον αφορά στα αναπτυξιακά έργα ο Εμπορικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ό,τι είναι δυνατό για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου και την ολοκλήρωση των έργων των οδικών αξόνων που συνδέουν την πόλη με την υπόλοιπη περιοχή.
Φυσικά έγινε ενημέρωση – υπενθύμιση στα Μέλη του Συλλόγου για τη συνεργασία του ΕΕΣΠ με την ATTICA BANK για την εξασφάλιση δωρεάν μηχανημάτων POS με προμήθεια 0,80% αποκλειστικά και μόνο για τα Μέλη του Συλλόγου.
Συνεχίζονται οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Συλλόγου για τη δημιουργία δωρεάν e-shop στις επιχειρήσεις – Μέλη και επέκταση και ενίσχυση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πάτρας (www.patraopenmall.gr) .
Λόγω του ότι διανύουμε την καρναβαλική περίοδο, ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου οι οποίες φέτος θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η αγορά μπαίνει στο επίκεντρο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων όχι μόνο με τον διαγωνισμό βιτρίνας, αλλά και με τη
φιλοξενία πολλών street performance σε κεντρικούς δρόμους, κεράσματα με τοπικά εδέσματα, παράσταση καραγκιόζη, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με τη συμμετοχή καταναλωτών και συναδέλφων κ.ά.

Τέλος, υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 80% ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της εξεταζόμενης χρονικής περιόδου, δικαιώνοντας τη Διοίκηση του Συλλόγου.

Εκ του Συλλόγου

37

29

30

32

33

35

36

 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search