Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πάτρα, 12/12/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Αίσθημα αισιοδοξίας από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού»

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αποτιμά ως θετικές τις δύο εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη διανομή 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η διανομή της «13ης σύνταξης» σε χαμηλοσυνταξιούχους αναμένεται να δώσει ανάσα ανακούφισης σε 1,6 εκατ. συνανθρώπους μας, πόσο μάλιστα όταν το ποσοστό των δικαιούχων αγγίζει το 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων. Πέρα από την αναθέρμανση στην αγοραστική κίνηση των ομάδων αυτών, δηλαδή θα δώσουν «ανάσα» στην αγορά, το σημαντικότερο είναι ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να κάνουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια. Ο ΕΕΣΠ θεωρεί το μέτρο αναγκαίο και προβάλλει τη θέση να θεσπιστεί και εξακολουθήσει επομένως να ισχύει σε μόνιμη πλέον βάση, ως «ανταποδοτικό δώρο» προς τους συνταξιούχους που έχουν πληγεί από τα 6 δύσκολα μνημονιακά χρόνια.

Εξίσου ενθαρρυντική είναι η απόφαση για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Έστω και με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεται η προσπάθεια των νησιωτών να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους τη στιγμή μάλιστα που το προσφυγικό ζήτημα είναι σε έξαρση. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτή την κίνηση θα λυθεί το γενικότερο πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας και για το λόγο αυτό ο ΕΕΣΠ στηρίζει τη θέση της ΕΣΕΕ για το «μεταφορικό ισοδύναμο» στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Εκ του Συλλόγου.

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search