Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Συνάντηση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ με την Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών ΜμΕ και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ με την Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών ΜμΕ και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ με τη κα Ulrike Rabmer-koller, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων(UEAPME), που εκπροσωπεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο 80 οργανώσεις εργοδοτών από 34 χώρες. Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μια σειρά σημαντικά θέματα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και Αντιπρόεδρος της UEAPME κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρθηκε:

  1. Στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για την αντιμετώπιση των εμποδίων στην πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.
  2. Στην ανάγκη θεσμοθέτησης του <<Ειδικού Επιχειρηματικού Τραπεζικού Λογαριασμού>> με την πρόβλεψη ενός ακατάσχετου ποσού.
  3. Στο φαινόμενο της <<επιχειρηματικής μετανάστευσης>> και της <<καταναλωτικής αιμορραγίας>> που έχει προκαλέσει η κρίση.
  4. Στην επιχειρούμενη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
  5.  Στην καινοτόμο δράση της ΕΣΕΕ με τίτλο <<FeelSafe>> στο ηλεκτρονικό εμπόριο που αναπτύχθηκε από κοινού με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ

  6. Στις ενέργειες της ΕΣΕΕ για την προβολή και διάδοση των ηλεκτρονικών διαδικτυακών εφαρμογών νέφους που εξασφαλίζουν την εξοικονόμηση κόστους ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις προτεραιότητες της ΕΣΕΕ που έχουν προταχθεί σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο της ψηφιακής επιχειρηματικότητας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  7.  Στις εξελίξεις για τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και την πρόεδρο της UEAPME, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για να αναπτύξουν τον ρόλο των ΜμΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

 

 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search