Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔ. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Πάτρα,  18/7/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα:

«Εξωδικαστικός Μηχανισμός & Κόκκινα Δάνεια»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός & Κόκκινα Δάνεια» την οποία παρακολούθησαν επαγγελματίες και διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές του Μητρώου Συντονιστών του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού Ρύθμισης Οφειλών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Γεώργιος Ρώρος επεσήμανε την καθυστέρηση του νόμου μετά από 7 χρόνια σκληρών μνημονίων καθώς και μία σειρά προβλημάτων που απασχολούν το εμπόριο: εγκατάσταση μηχανημάτων POS με ακατάσχετο λογαριασμού, Κυριακάτικη αργία, ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας Ειδικού Σκοπού, ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων του δυτικού άξονα, ώστε η Πάτρα να καταστεί κομβικό διαμετακομιστικό κέντρο.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής και Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΕ κ. Αντώνης Μέγγουλης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση μέσω skype με τον Ειδικό Σύμβουλο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση καθώς επίσης και παρέμβαση από τον Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Τάκη Παπαδόπουλο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Ευάγγελος Φλωράτος, ο Πρόεδρος του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Ηλίας Παυλίδης, ο Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΣΝΑ κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος,   ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεριδιούχων Αχαΐκής Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Αθανάσιος Μπέλλας,   η Διευθύντρια του ΕΦΚΑ Πατρών κ. Αγγελική Θανασιού καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Επαγγελματικών Σωματείων και Τοπικών Φορέων και Μέλη του Ε.Ε.Σ.Π.. 

Ο  Διευθυντής και Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΕ κ. Μέγγουλης, παρουσίασε τις σημαντικότερες πτυχές του νέου νόμου αναλύοντας βήμα προς βήμα τη διαδικασία που απαιτείται για την ένταξη στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Ο Νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που ενεργοποιείται στις 3/8/2017, αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τη διευθέτηση όλων των χρεών των επιχειρήσεων προς τους πιστωτές τους (τράπεζες, τελωνεία, δήμους και προμηθευτές). Παράλληλα θέτει το πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών των ελεύθερων επαγγελματιών προς το δημόσιο (Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία).

Ο Ειδικός Σύμβουλος Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Κουρμούσης κατά τη διάρκεια της online σύνδεσης απάντησε στις ερωτήσεις – απορίες του κοινού και έδωσε σαφείς κατευθύνσεις  για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και γενικότερα για την προετοιμασία που θα πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ζητούμενο της χθεσινής συζήτησης ήταν και τα δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, αν δηλαδή μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό. Η απάντηση είναι καταφατική, πράγμα το οποίο αναμένεται να δώσει ανάσα ανακούφισης στους επαγγελματίες που βρίσκονται σε αυτό το αδιέξοδο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με τις οδηγίες – υποχρεώσεις της επιχείρησης που επιθυμεί να ενταχθεί στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών καθώς επίσης και έντυπο υλικό με τα στάδια της συνολικής διαδικασίας ένταξης στον Μηχανισμό.

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είναι  στη διάθεση των επαγγελματιών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το σημαντικό «εργαλείο» παρέχοντας πληροφόρηση και επιπλέον διευκρινίσεις. Αναμένουμε ότι ο νέος αυτός νόμος θα επιφέρει όφελος τόσο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, όσο και του δημοσίου και των τραπεζών που θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν οφειλές από τις βιώσιμες επιχειρήσεις που δεν θα οδηγηθούν σε πτώχευση, συμβάλλοντας στην εθνική οικονομία. Έτσι τα πιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν να παρέχουν νέες χρηματοδοτήσεις. Η συνεργασία του ΕΕΣΠ με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους είναι εξασφαλισμένη καθώς και με τους διαπιστευμένους διαμεσολαβητές της διοικητικής μας Περιφέρειας. Η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας και φυσικά θα υπάρξει συνεργασία για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν.

Εκ του Συλλόγου

*Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό 

20170717 20130520170717 201233

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search