Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Πάτρα, 25/4/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ολοκλήρωση εργασιών του 4ου Συνεδρίου της ΕΣΕΕ:

Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα – Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανάπτυξης

Σημαντικές εξαγγελίες

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σάββατο, 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Metropolitan στο Παλαιό Φάληρο, πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ με τίτλο «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα – Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανάπτυξης». Σκοπός του συνεδρίου ήταν να συμβάλλει στο διάλογο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τοποθετώντας το εμπόριο και την μικρή και μεσαία επιχείρηση στο επίκεντρο της σύνθεσης των παραδοσιακών και καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών.

Την Παρασκευή, 20 Απριλίου σε δείπνο εργασίας έκαναν παρεμβάσεις οι κ.κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής ΝΔ και Νίκος Ανδρουλάκης Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης.

Το Πρόγραμμα Εργασιών του Συνεδρίου, συγκροτήθηκε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να μοιραστούν οι επιχειρήσεις εμπειρίες και γνώση, πολύτιμα εφόδια για την επιχειρηματικότητα, ειδικά μετά από μια περίοδο βαθειάς ύφεσης. Ήταν ένα συνέδριο στο οποίο οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι της αγοράς μίλησαν μεταξύ τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που αναζητούν. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα κατατεθούν στην Κυβέρνηση και στην Αντιπολίτευση ώστε να περιληφθούν στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας.  

Τα θέματα στα οποία εστίασε ο διάλογος ήταν τα εξής:

-         Με ποιο τρόπο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα γίνουν πιο αποδοτικές και λειτουργικές χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση τη μεγέθυνση αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση την οργάνωση;

-         Ποια εργαλεία είναι απαραίτητα σήμερα για τους επιχειρηματίες;

-         Ποιο είναι το πλεονέκτημα στο οποίο μπορούν να στηρίξουν την στρατηγική τους;

-         Με ποιους μπορούν να συνεργαστούν;

-         Ποιος θα είναι ο ρόλος της ΕΣΕΕ, των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων σε αυτή τη διαδικασία;

Προς ενημέρωση των συναδέλφων μας, παραθέτουμε δύο σημαντικές εξαγγελίες:

  1. Χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως 12.500 ευρώ με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το πρόγραμμα αυτό προωθείται από τις τράπεζες EUROBANKκαι ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

  1. ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OpenMalls): Η δράση των ΑΚΕ στοχεύει στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας των μικρών επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός των παραδοσιακών κέντρων των πόλεων. Μέσω διαφόρων δράσεων οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν κίνητρα και υπηρεσίες στους καταναλωτές παρόμοιες με εκείνες που προσφέρουν τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα. Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ κα Φωτονιάτα Ευγενία εξήγγειλε τις δράσεις που το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τους Δήμους θα υλοποιηθούν. Περίπου 1,5 δις ευρώ θα δοθεί για αναπλάσεις δρόμων, πράσινο και προσβασιμότητα όπου δραστηριοποιούντα τα ΑΚΕ. Επίσης θα δοθούν χρήματα στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν για αλλαγή προσόψεων, βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χώρο τους κλπ.

Το επόμενο διάστημα θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες για τα ανωτέρω.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search