Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΕΣΠ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Πάτρα,  25/7/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αίτημα ΕΕΣΠ για επανέναρξη λειτουργίας

πορθμειακής γραμμής Πάτρα-Κεφαλονιά-Ιθάκη

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με το παρόν, σας κοινοποιούμε επιστολή του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ζητάμε την επανέναρξη της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ, η οποία λειτουργούσε μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα της Ιθάκης έχουν εκφράσει έντονα παράπονα λόγω του αποκλεισμού τους από την Πάτρα, η οποία είναι μητροπολιτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας και η πρόσβασή τους είναι πλέον δύσκολη μέσω της Κυλλήνης ή του Αστακού με εναλλαγές ΚΤΕΛ. Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ώστε να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, αγορά της Πάτρας κλπ.

Επειδή γνωρίζουμε ότι αφουγκράζεστε τις ανάγκες και τις αγωνίες χιλιάδων κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση επαναλειτουργία της εν λόγω πορθμειακής γραμμής. Η βιωσιμότητα της γραμμής είναι εξασφαλισμένη, καθώς τα οφέλη είναι πολλά για τους κατοίκους των δύο νησιών, τους Πατρινούς και φυσικά για τους επισκέπτες – τουρίστες που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Πάτρας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των διακοπών.»

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search