Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΕΕΣΠ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Πάτρα, 10/7/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΕΣΠ για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών χαιρετίζει την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη μας.

Κατατέθηκε στις 9/7/2018 στην Βουλή τροπολογία για το θαλάσσιο μέτωπο που ανοίγει τον δρόμο για την οριστική παραχώρησή του στον Δήμο Πατρέων για 99 χρόνια. Με τις προτεινόμενες διατάξεις αντιμετωπίζονται και τα προβλήματα των υπαρχουσών κτιριακών και λιμενικών εγκαταστάσεων. Επιτέλους οι μακροχρόνιοι αγώνες της πόλης δικαιώνονται και η Πάτρα θα έχει το δικό της θαλάσσιο μέτωπο όπως και τόσες άλλες πόλεις.

Ο Σύλλογός μας έχει αγωνιστεί εδώ και χρόνια για τη σύνδεση του λιμανιού με την Ιταλία αφού η Πάτρα σχεδιάστηκε σαν Πόλη – Λιμάνι που για πολλά χρόνια ήταν πηγή ζωής και ευημερίας, καθώς και για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, σε συνεργασία την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών που συνεδρίαζε στα γραφεία του. Όλοι θυμόμαστε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις Πάγκαλου-Βενιζέλου, και τις προτάσεις Βαρβιτσιώτη για απόδοση 250 μέτρων. Η πόλη πέρασε από σαράντα κύματα και η κατάκτηση αυτή που είναι ώριμος καρπός των αγώνων της.

Σήμερα το Θαλάσσιο Μέτωπο πρέπει να αποτελέσει τον πνεύμονα ζωής της πόλης με τη δημιουργία πάρκων αναψυχής, αθλητικών, πολιτιστικών και ήπιων εμπορικών δραστηριοτήτων με σεβασμό στο περιβάλλον. Η πόλη θα πρέπει να το αξιοποιήσει για υγιή οικονομική ανάπτυξη, που σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής στην περιοχή, την προσέλκυση της Κρουαζιέρας και τη γενικότερη μεταμόρφωση της Πάτρας, θα φέρει και πάλι την ευημερία στους Πατρινούς πολίτες. Η ανακατασκευή της μαρίνας σε σύγχρονο λιμάνι υποδοχής μικρών και μεγάλων σκαφών, η αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, όπου ο Πατρινός θα μπορεί να χαίρεται τη θάλασσα, να τον μαγεύει το ηλιοβασίλεμα, θεματικά πάρκα, όπως η δημιουργία ενυδρείου, μουσείου, όπου θα παρουσιάζεται η ζωή στο λιμάνι τα προηγούμενα χρόνια, χώροι περιπάτου, ποδηλατόδρομοι και πολιτιστικά δρώμενα, θα πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της πόλης.

Η αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου δεν υπάγεται σε πολιτικές, κομματικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες, που έχουν ταλανίσει αρκετά τους Πατρινούς πολίτες, αλλά είναι θέμα όλων των Πατρινών. Η Δημοτική αρχή αφού συζητήσει και αποδεχθεί την πρόταση πρέπει να στηριχτεί για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στην συνεργασία των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της πόλης.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είναι παρών και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις, γιατί το λιμάνι είναι υπόθεση όλων των Πατρινών.

Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search