Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Η ωρολογιακή βόμβα των επιταγών

Το πρόβλημα των επιταγών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είναι μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει καταστρέφοντας επιχειρήσεις και προμηθευτές.

Από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι η χρονική παράταση  δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Θέση μας είναι η χρηματοδότησή τους με άτοκο δανεισμό κάτι που θα διευκόλυνε και τα 2 μέρη καθώς θα ενίσχυε την ρευστότητα τους και θα περιόριζε τους κινδύνους μη παράδοσης εμπορευμάτων από την πλευρά των προμηθευτών λόγω αναστολής ή αδυναμίας πληρωμής.

Σοβαρά πρόβλημα επίσης δημιουργείται  με την γραφειοκρατία και την καθυστέρηση των ΦΕΚ που φτάνουν  στις τράπεζες «μετά την ημερομηνία λήξης» της επιταγής και έτσι πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται εκτεθειμένοι. Είναι αδιανόητο στην πιο δύσκολη συγκυρία για το εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υπάρχουν τόσες αστοχίες οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τις συνεργασίες μεταξύ εταιριών και το κυριότερο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Τέλος να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τις επιταγές που λήγουν έως 30/4/21 οι οποίες έχουν παράταση μόνο 30 ημέρες όχι 75 ημέρες όπως των προηγούμενων μηνών.

 Εκ του Συλλόγου

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search