Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

Η μεταφορά δανείων ΤΕΜΠΤΕ στις εφορίες χαριστική βολή για χιλιάδες επιχειρήσεις

23/9/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε περίοδο πανδημίας και νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης γίνεται μαζική μεταφορά των κόκκινων δανείων του ΤΕΜΠΤΕ (δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου) στις εφορίες. Αυτό σημαίνει ειδικά αυτήν την χρονική στιγμή την χαριστική βολή για χιλιάδες επιχειρήσεις που λόγω κρίσης, υψηλών τόκων και προσαυξήσεων βρέθηκαν σε αδυναμία εξυπηρέτησης αυτών των δανείων. Σημαίνει κατασχέσεις, αδυναμία ευνοϊκών ρυθμίσεων, έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Και όλα αυτά την στιγμή που :

• Τράπεζες προχωρούν σε προκλητκές διαγραφές χρεών και ρυθμίσεις μεγαλοφειλετών
• Τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα
• Η ανασφάλεια των πολιτών τόσο στον υγειονομικό όσο και στον οικονομικό τομέα μεγαλώνει καθώς ορισμένα από τα υγειονομικά μέτρα είναι αντιφατικά και διακινούνται φημολογίες για νέο lockdown. Όλα αυτά συμβάλλουν στην περαιτέρω καθίζηση της αγοράς και δίνουν τροφή στους αρνητές της επιστήμης και της πραγματικότητας.

Ζητάμε άμεσα την αναστολή του μέτρου της μεταφοράς των δανείων του ΤΕΜΠΤΕ στις εφορίες και να δοθεί η δυνατότητα στους οφειλέτες ευνοϊκών ρυθμίσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 Εκ του Συλλόγου

 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search