Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

22-3-2011: Εμπορικός για την επίθεση στη Λιβύη

Η χώρα μας δεν έπρεπε να εμπλακεί στην πολεμική επίθεση εναντίον της Λιβύης
Την ώρα που ακόμα και η Τουρκία «πάτησε πόδι» σε ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, επικρίνοντας την απόφασή τους, να προχωρήσουν στην ανάληψη αεροπορικής δράσης κατά της Λιβύης εξαιτίας του ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι πλήρως σύμφωνη με τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα δίνει «γη και ύδωρ», μέσω του Αράξου, της Ανδραβίδας και της Σούδας.

    Ο Πρωθυπουργός ωστόσο, προ ημερών  δήλωσε ότι «...δεν θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση την δολοφονία αθώων πολιτών και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Λιβύη, από την στιγμή που η κυβέρνηση της Λιβύης χτυπά αθώους πολίτες». 
    Ως Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, τασσόμαστε υπέρ της όσο το δυνατόν πιο ειρηνικής επίλυσης τέτοιων «προβλημάτων» και υπέρ της αυτοδιάθεσης ενός λαού στη χώρα του. 
    Η χώρα μας δεν έπρεπε να εμπλακεί πολεμικά σε βάρος της Λιβύης, μιας γείτονος χώρας, την οποία αν ήθελε να βοηθήσει, θα μπορούσε να το κάνει σε ανύποπτο χρόνο και όχι μόλις αποφασίστηκε η αεροπορική επίθεση. Οι Λίβυοι, από τη στιγμή που ξεσηκώθηκαν, θα έπρεπε να αφεθούν να διαχειριστούν μόνοι τους την κατάσταση και να περάσουν από το δικτατορικό καθεστώς Καντάφι  στη δημοκρατία.
    Η χώρα μας, δυστυχώς , εκτελεί τις εντολές των «μεγάλων» της Ευρώπης και της γης, που για τα δικά τους συμφέροντα στρατηγικό σημείο, ορυκτός πλούτος αποφάσισαν να επιτεθούν επιλεκτικά σε μια χώρα, εν προκειμένω τη Λιβύη (την ώρα που φλέγεται όλη η Βόρειος Αφρική), με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επίθεση που πληρώνουν κυρίως οι άμαχοι.

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search