Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

29-3-2011: Επιστολή σε Παπακωνσταντίνου και Χρυσοχοϊδη

Κύριε Υπουργέ,
Όπως είναι γνωστό επιχειρήσεις (μη εισηγμένες Α.Ε. και Ε.Π.Ε.) καλούνται να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς τους με ένα αναχρονιστικό νόμο που ψηφίστηκε το 1920… με  δαπάνη που ξεκινά από 3.000€  έως  5.000€.

Σε μία εποχή που ο Πρωθυπουργός μιλά για ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναπτυξιακή πορεία, ευρωπαϊκή προοπτική, οι δημοσιεύσεις ισολογισμών έρχονται να λειτουργήσουν σαν τροχοπέδη για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δοκιμάζονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση. 
Η διαδικασία αυτή κρίνεται αντιαναπτυξιακή την οποία δεν ακολουθούν υποχρεωτικά και οι επιχειρήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών τις οποίες καλούμαστε να ανταγωνιστούμε. 
Αναφέρουμε δε ότι η χρέωση δημοσιεύσεων ισολογισμού στα έντυπα που κυκλοφορούν είναι εναρμονισμένες ανεξάρτητα της κυκλοφορίας, το δε αγγελιόσημο δεν κατατίθεται στην ειδική υπηρεσία αλλά απ΄ ευθείας στους εκδότες. 
Θεωρούμε ότι ο ανωτέρω νόμος είναι άδικος – ξεπερασμένος καθώς και η πρακτική του και προτείνουμε: 
Η δημοσίευση των ισολογισμών των μη εισηγμένων  Α.Ε. και Ε.Π.Ε. να γίνεται σε ειδική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, έστω και με ένα μικρό τέλος, πρακτική που και έσοδα θα έφερνε στο κράτος και θα μείωνε την σημαντική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις μέλη μας. 
Πιστεύουμε ότι ΑΜΕΣΑ  θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας, ώστε οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού να συμβαδίσουν με το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search