Τηλ.: +30 2610 273 257, 2610 223 740
Fax:  +30 2610 223 740
Email: eesp@otenet.gr

Πλατεία Γεωργίου Α' 25
Πάτρα, 26221, Ελλάδα
    

12-04-2011:Ο Εμπορικός συμμετέχει στη διεκδίκηση για το θαλάσσιο μέτωπο

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, συμμετέχει και πρωτοστατεί στην συγκέντρωση της προσεχούς Κυριακής στο μώλο της Αγίου Νικολάου στις 11:00 το πρωί, με αντικείμενο τη διεκδίκηση και απόδοση της λιμενικής ζώνης στην πόλη. 

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. άλλωστε, είναι σε «ανοιχτή επικοινωνία» από την πρώτη στιγμή, με την Πρωτοβουλία  Ενεργών Πολιτών, για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της πόλης μας, μαζί με πάνω από 100 ακόμα φορείς, έχουμε τον ίδιο στόχο: να μην αποκοπεί η πόλη από τη θάλασσά της. Διεκδικούμε μαζί τους, την άμεση υπογραφή παράδοσης του θαλάσσιου μετώπου, από τους συναρμόδιους υπουργούς, χωρίς προσκόμματα και δικαιολογίες. 
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας παλεύει άλλωστε γι’ αυτό εδώ και δεκαετίες, από την εποχή της προεδρίας  στο Λιμενικό Ταμείο του αείμνηστου Ανδρέα Χ. Παπανδρέου, τη δεκαετία του 1960. Και σήμερα όμως, και ειδικότερα, από τη στιγμή που υπεγράφη το πρωτόκολλο, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεοδ. Πάγκαλου, ο Ε.&Ε.Σ.Π., έχει επανειλημμένως τονίσει, ότι η πάγια θέση του σε ό,τι αφορά το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, είναι να αποδοθεί στην πόλη και τους κατοίκους της και να αξιοποιηθεί αναλόγως, έτσι ώστε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τους πολίτες. Στην ανακοίνωσή του τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Πάγκαλος, ανέφερε: «Η τυπική επίλυση του ζητήματος θα ολοκληρωθεί μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών με την ενεργό συμμετοχή της νέας Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας.
Στο  χρονικό διάστημα, ήτοι από σήμερα μέχρι 31-12-2010, ομάδα εργασίας θα εξετάσει νομικά το ζήτημα». Πέρασαν όμως, ήδη τρεις μήνες, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και τίποτα από τα… τυπικά δεν λύθηκε! Δυστυχώς, επαληθεύτηκαν (μέχρι στιγμής τουλάχιστον- οι φόβοι μας, όταν μιλούσαμε για τις ημέρες που είναι «πονηρές» και πως στα ψιλά γράμματα κρύβονται εκπλήξεις συνήθως δυσάρεστες. 
Εξακολουθούμε να ζητάμε, να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα ο Πρωθυπουργός για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην Πάτρα και να «πέσουν» άμεσα οι υπογραφές που θα επιβεβαιώνουν τα όσα δεσμεύτηκε προφορικά στον πρώην Δήμαρχο της Πάτρας Ανδρέα Φούρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο Ε.& Ε.Σ.Π. θα έχει περίπτερο στο Μώλο με ιστορική αναδρομή για τους αγώνες του Εμπορικού Συλλόγου και της πόλης για το Λιμάνι. 
Στο περίπτερο χορηγοί τοπικών προϊόντων θα κερνούν τους πολίτες και κεντρικό σύνθημά μας θα είναι «Προτιμώ τα Ελληνικά Προϊόντα, Προτιμώ και στηρίζω τις τοπικές Επιχειρήσεις».
Καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να  συνεισφέρουν να επικοινωνούν με το τηλ. του Συλλόγου  2610-273257.

                      Ο Λ Ο Ι    Μ Α Ζ Ι 
                              Π Α Μ Ε    Μ Ω Λ Ο 
 

 

 

© 2016 Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών - ΕΕΣΠ. All Rights Reserved. Designed By Dynacomp S.A.

Search